Kasteel Tsuruga

Kasteel Tsuruga

Tickets

Koop je toegangskaartje voor Kasteel Tsuruga eenvoudig en veilig online via Klook en sla de wachtrij aan de kassa over.

Klook

In 1384 werd Kasteel Tsuruga voor het eerst gebouwd als bestuurlijke zetel voor de heersers van de Aizu regio. Door de eeuwen heen is het regelmatig van eigenaar gewisseld, maar altijd zonder beschadigingen. Toen in 1868 de Boshinoorlog uitbrak tussen aanhangers van de shogun en aanhangers van de keizer koos Aizu de kant van de shogun. Zo werd het een van de laatste bolwerken van de troepen van de shogun. In de veldslag die volgde werd het kasteel met de grond gelijk gemaakt.

In de jaren 1960 werd een betonnen replica gebouwd van Kasteel Tsuruga. Veel van de Japanse kastelen die tijdens de Meiji-restauratie sneuvelden zijn in deze periode opnieuw opgebouwd. De replica was niet helemaal waarheidsgetrouw. Zo werd voor de dakpannen gekozen voor de kleur grijs, terwijl de originele dakpannen rood geweest waren. Tijdens een uitgebreide renovatie in 2011 zijn dit soort details gecorrigeerd.

Het interieur van Kasteel Tsuruga is helaas niet te vergelijken met het origineel, dat volledig van hout geweest moet zijn. Een interessant museum, gevestigd in de hoofdtoren van het kasteel, vertelt over de geschiedenis van zowel het kasteel zelf als ook van de samoerai die hier woonden en werkten. Vanaf de hoogste verdieping van het kasteel heb je een mooi uitzicht over de stad Aizu-Wakamatsu en de achterliggende bergen.

Kasteel Tsuruga

Rond het kasteel ligt een prachtig park met netjes geknipte grasvelden geflankeerd door kersenbomen. In het midden van april, als de kersenbomen in bloei staan, kleurt het hele park roze van de bloesem. In een hoekje van het park ligt het Rinkaku Theehuis, waar de lokale leenheren theeceremonies hielden.

Bereikbaarheid Kasteel Tsuruga

Kasteel Tsuruga ligt ongeveer 3 kilometer ten zuiden van Aizu-Wakamatsu Station. Als je kiest voor een wandeling ben je 45 minuten onderweg en loop je langs een drukke weg. Veel bezoekers kiezen dan ook voor de bus.

  • Aizu Loop Bus zijn toeristische bussen die natuurlijk ook bij het kasteel stopen.

Neem vanaf Aizu-Wakamatsu Station de Loop Bus die tegen de klok in rijdt. Deze route heeft de naam Haikarasan, terwijl de route die met de klok mee rijdt bekend staat als Akabe. Stap uit bij de halte Tsurugajo-Kitaguchi. De rit duurt ongeveer 20 minuten en een enkele reis kost ¥ 210. Voor ¥ 600 koop je een dagkaart voor de Aizu Loop Bus.