Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Het dorp Ouchi-juku was ooit een stop op de Aizu-Nishi Kaido handelsroute tussen Aizu-Wakamatsu en Nikko. Voordat de Tokugawa Ieyasu in 1603 de macht over Japan overnam werd het land geteisterd door oorlogen. Lokale leenheren waren vrijwel constant met elkaar in gevecht. Als onderdeel van de vereniging van Japan besloot Tokugawa een netwerk van handelsroutes aan te leggen, niet alleen om lokale handel te bevorderen maar ook met het doel de lokale leenheren te verplichten jaarlijks een bezoek aan de hoofdstad Edo te brengen.

Tijdens de hoogtijdagen van de Japanse handelsroutes ging vrijwel al het verkeer te voet. Om te voorzien in de behoeftes van de vele reizigers langs de routes ontstonden om de paar kilometer rustplaatsen langs de routes, de zogenaamde juku. Een aantal van die nederzettingen is bewaard gebleven. Ouchi-juku is een van de fraaiste en grootste voorbeelden hiervan.

In het dorp waan je je echt in de tijd van de samoerai. Moderne blikvervuilers zoals elektriciteitskabels zijn ondergronds weggewerkt en de straten zijn nog steeds onverhard. Veel van de oude gebouwen met strodaken zijn open voor bezoekers in de vorm van winkels, restaurants en minshuku. De herberg Honjin waar alleen reizende hoogwaardigheidsbekleders mochten overnachten is nu een museum.

Vanaf de tempel bovenaan de trap aan het einde van de hoofdstraat heb je een prachtig uitzicht over heel Ouchi-juku. Dit is een populaire plek om een foto van de nederzetting te maken.

Bereikbaarheid Ouchi-juku

Het dorp Ouchi-juku ligt op ongeveer 20 kilometer te zuiden van de stad Aizu-Wakamatsu. Tenzij je een auto of een camper huurt, is de beste manier om er te komen met de trein. Het dichtstbijzijnde station is Yunokami Onsen op de Aizu Railway, zo’n 35 minuten vanaf Aizu-Wakamatsu Station of 2,5 uur vanaf Nikko.

Tussen half maart en eind november rijdt er ieder uur een bus vanaf Yunokami Onsen Station naar de nederzetting. Reis je buiten deze periode, neem dan een taxi. In beide gevallen ben je ruim 15 minuten onderweg.