Weer in Akita

Komende dagen in Akita
woensdag
donderdag
vrijdag
17 apr
18 apr
19 apr
Akita
Akita
Akita
11°C
9°C
8°C
14°C
12°C
11°C
matige regen
bewolkt
lichte regen

De noordelijke stad Akita, hoofdstad van de gelijknamige prefectuur in de Tohoku regio, staat met name bekend om het grote festival wat er ieder jaar plaats vindt.

Het Kanto Festival is een van de drie grote zomerfestivals waarvoor Japanners van over het hele land naar Tohoku komen. Tijdens dit festival worden duizenden lantaarns opgeknoopt aan lange bamboe palen door de straten van de stad gedragen.

Zien & doen in Akita


  • Akita Kunstmuseum

    Akita Kunstmuseum

    Het Akita Kunstmuseum in de regionale hoofdstad Akita is ontworpen door de vooraanstaande Japanse architect Ando Tadao.

  • Kanto Matsuri

    Kanto Matsuri

    Het Kanto Matsuri is een groot zomer festival dat ieder jaar van 3 t/m 6 augustus gehouden wordt in de noordelijke stad Akita.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Akita. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Akita.

Akita

Vervoer


De stad heeft een eigen luchthaven waar dagelijks meerdere vluchten uit TokyoOsaka, Nagoya en Sapporo landen. Bovendien is de stad rechtstreeks verbonden met Tokyo via de Tohoku Shinkansen hogesnelheidslijn. Op deze verbinding is de Japan Rail Pass geldig.

Vergeleken met andere regionale hoofdsteden in Japan is het centrum vrij klein. Alle bezienswaardigheden liggen op maximaal 15 minuten lopen ten westen van het treinstation, de belangrijkste transport hub van de stad. Hier sluit de Shinkansen uit Tokyo en de shuttlebus vanaf de luchthaven aan op het lokale busnetwerk.

Hotels


De accommodatie keuze relatief beperkt. Rond de periode van het Kanto Festival zijn alle hotels al maanden van tevoren volgeboekt.

Centrum

Vrijwel alle hotels in de stad liggen in het centrum, ten westen van het treinstation. Het mag dan een kleine stad zijn, een aantal grote Japanse ketens hebben hier hotels die allemaal uitstekend beoordeeld worden. Chuo-dori is de belangrijkste winkelstraat van de stad. Een hotel in de buurt van deze straat is dan ook het leukst.

Van ons blog