Akita Kunstmuseum

Akita Kunstmuseum

Akita Kunstmuseum

Akita Kunstmuseum

Het Akita Kunstmuseum in de regionale hoofdstad Akita is ontworpen door de vooraanstaande Japan architect Ando Tadao, die ook een aantal musea op Naoshima ontwierp. In het museum hangt veel werk van de schilder Leonard Foujita, een van de bekendste westerse-stijl schilders in Japan.

Foujita, wiens echte naam was Fujita Tsuguhara, leefde van 1886 tot 1968 en bracht een groot deel van zijn leven door in Frankrijk. Het Akita Kunstmuseum is een van de weinige musea ter wereld waar werk van hem te zien is. Het belangrijkste werk in het museum is de 20 meter lange muurschildering die de vier seizoenen in Akita in beeld brengt.

Niet alleen de kunstwerken in het museum zijn interessant, de architectuur van het gebouw zelf is een bezienswaardigheid op zich. Volledig in de stijl van Ando Tadao is er veel beton gebruikt in hoofdzakelijk strakke lijnen. Ando probeert wel altijd de omgeving te betrekken bij het gebouw, wat onder andere terug komt in enorme ramen.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Het Akita Kunstmuseum ligt op 10 minuten lopen ten westen van Akita Station.