Aomori reisgids

Aomori is de hoofdstad van de gelijknamige prefectuur en tevens de meest noordelijke hoofdstad op het hoofdeiland Honshu. De stad was een centrale spil in het verkeer tussen Honshu en Hokkaido. Van hieruit vertrokken de veerboten naar het noorden, maar sinds de opening van de Seikan Spoortunnel en de opkomst van budget airlines laten veel reizigers de stad links liggen.

Toch is er best nog wel reden om Aomori te bezoeken. Met name het Nebuta Matsuri zomerfestival trekt jaarlijks veel bezoekers. Ook is de stad een goede uitvalsbasis voor bezoeken aan Hirosaki en Towada.

Openbaar vervoer


Aomori heeft een uitstekende verbinding met een aantal grote steden in Japan via de lucht en over het spoor. De Tohoku Shinkansen hogesnelheidslijn brengt je er in 3 uur en 17 minuten heen vanaf Tokyo. De Japan Rail Pass dekt deze reis volledig. Ook kun je kiezen voor een nachtbus.

Trein

Reis je met de Shinkansen dan kom je aan op Shin-Aomori Station. Het centrum van de stad ligt op ongeveer 5 minuten met een reguliere trein met bestemming Aomori Station. De JR Ou-lijn verbindt de twee stations met elkaar en loopt door naar Hirosaki.

De meeste bezienswaardigheden in de stad liggen op loopafstand van hoofdstation. De trein heb je eigenlijk alleen nodig voor je reis hierheen.

Overnachten in Aomori


Het compacte centrum ligt ten oosten van Aomori Station. De meeste hotels liggen in de wijken Shinmachi en Honcho.

Shinmachi

Als je het station aan de oostzijde verlaat loop je direct Shinmachi in. Hier heb je een prima keuze uit hotels, maar ook een aantal leuke eetgelegenheden en winkels.

Honcho

Iets verder van het station loop je van Shinmachi door Honcho in. Ook hier vind je een aantal hotels en restaurants. Deze wijk heeft iets meer een nostalgisch karakter.

Aomori

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Aomori. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Aomori.

Zien & doen in Aomori


Nebuta Matsuri

Nebuta Matsuri

Nebuta Matsuri is een zomerfestival dat in stad en de omliggende dorpen uitbundig gevierd word.

City Guides

Er zijn nog geen City Guides beschikbaar voor Aomori.

Van ons blog