Nebuta Matsuri

Nebuta Matsuri

Nebuta Matsuri

Datum

2 t/m 7 augustus

Locatie

Aomori

Toegang

Langs de route

gratis

Zitplaats

¥ 3.500


Data en prijzen kunnen afwijken, check altijd de officiële website.


Nebuta Matsuri is een zomerfestival dat in dorpen en steden in de prefectuur Aomori uitbundig gevierd word. Het grootste en meest bekende hiervan vindt ieder jaar van 2 t/m 7 augustus plaats in de prefectorale hoofdstad Aomori. Het hoogtepunt van het festival is de dagelijkse parade van gigantische met lampionnen verlichte praalwagens.

Samen met het Kanto Matsuri festival in Akita en het Tanabata Matsuri festival in Sendai vormt Nebuta Matsuri de Tohoko Sandai Matsuri, de Drie Grote Festivals van de Tohoku regio.

Het festival is enigszins vergelijkbaar met carnaval zoals het vooral in het zuiden van Nederland wordt gevierd. Lokale teams ontwerpen en bouwen gedurende het jaar een prachtige praalwagen van staaldraad overspannen met washi papier. De wagens zijn vaak tot 9 meter breed en 5 meter hoog en beelden vaak goden, mythische figuren of Kabuki acteurs uit. De wagens worden van binnenuit verlicht, wat tijdens de parades in de avonduren een wonderlijk gezicht is.

Bereikbaarheid Nebuta Matsuri

De optocht van het festival volgt een route van 3 kilometer door het centrum van Aomori. Vanaf Aomori Station loop je in 5 minuten naar het dichtstbijzijnde punt van de route.