Chuson-ji

Chuson-ji

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

De belangrijkste bezienswaardigheid in Hiraizumi is de Boeddhistische tempel Chuson-ji. De geschiedenis van de tempel is terug te voeren tot het jaar 850. Toen in 1105 de over Japan heersende Fujiwara familie besloot om hun noordelijke administratieve branche te vestigen in de stad speelde deze tempel een belangrijke rol.

Toen in 1189 de Fujiwara familie ten val werd gebracht werd een groot gedeelte van het complex van Chuson-ji verwoest. Slechts twee gebouwen uit deze periode staan nog. Een van deze twee is Konjiki-do, die net als de Gouden Tempel in Kyoto volledig bedekt is met bladgoud. Het gebouw stamt uit 1124 en staat in een ander gebouw ter bescherming. Foto’s maken van Konjiki-do is niet toegestaan.

Het andere gebouw dat uit de Fujiwara periode overgebleven is, is de Kyozo Hal. Vergeleken met Konjiki-do is het gebouw, waar Boeddhistische sutra’s opgeslagen liggen, iets minder spectaculair.

Een aantal andere gebouwen op het complex van Chuson-ji zijn weliswaar nieuwer, maar daardoor niet minder indrukwekkend. De bosrijke omgeving geeft het tempelcomplex een heerlijke serene sfeer. De tempel is onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed van Hiraizumi.

Bereikbaarheid Chuson-ji

De Chuson-ji tempel ligt op minder dan 30 minuten lopen vanaf Hiraizumi Station. De Hiraizumi Loop Bus, die langs alle bezienswaardigheden in de stad rijdt, brengt je er in 10 minuten heen.