Hirosaki

Hirosaki

Weer in Hirosaki

Komende dagen in Hirosaki
donderdag
vrijdag
zaterdag
25 jul
26 jul
27 jul
Hirosaki
Hirosaki
Hirosaki
20°C
21°C
21°C
29°C
26°C
24°C
matige regen
matige regen
matige regen

Ooit was Hirosaki de hoofdstad van de Tsugaru provincie, de westelijke helft van wat tegenwoordig Aomori is. De stad ontstond rond het kasteel van waaruit de provincie bestuurd werd. Hoewel in 1627 het kasteel door een blikseminslag volledig afbrandde, bleef de stad zich ontwikkelen tot een toonaangevend regionaal centrum. Toen Japan het provincie-systeem afschaft en inruilde van het hedendaagse systeem van prefecturen werd de regio hernoemd naar Aomori en werd de stad Aomori de hoofdstad.

Dat de stad een nog veel langere geschiedenis heeft blijkt wel uit de opgegraven beeldjes van ruim 12.000 jaar oud die er gevonden zijn.

Gelukkig is het kasteel bewaard gebleven als een van de 12 originele kastelen van Japan. Tegenwoordig staan rond het kasteel enkele duizenden kersenbomen, wat tijdens het sakura seizoen voor een prachtig roze spektakel zorgt. Ook vandaag nog is de stad een belangrijk cultureel centrum in de Tohoku regio.

In deze reisgids lees je onder het kopje Zien & doen wat je kunt verwachten van een bezoek aan de stad. Onder het kopje Vervoer lees je hoe je er komt en als je besluit te blijven slapen lees je onder het kopje Hotels waar je dat het beste kunt doen. Bezoek je alleen de stad, dan heb je aan een halve dag genoeg. Trek je ook de natuur in de buurt in, dan kun je hier makkelijk een paar dagen doorbrengen.

Zien & doen in Hirosaki


 • Kasteel Hirosaki

  Kasteel Hirosaki

  Kasteel Hirosaki is een van de 12 originele kastelen van Japan, hoewel niet alles er meer staat.

 • Shirakami-Sanchi

  Shirakami-Sanchi

  De bergketen Shirakami-Sanchi is UNESCO Werelderfgoed en biedt prachtige wandelpaden langs spectaculaire natuur.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Hirosaki. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Hirosaki.

Hirosaki

Vervoer


Hirosaki ligt op ruim een half uur per trein vanaf Aomori. Vanaf Tokyo neem de Tohoku Shinkansen hogesnelheidstrein en stap na een rit van 3,5 uur op Shin-Aomori Station over op een lokale trein. De Japan Rail Pass is voor deze hele reis te gebruiken.

De reis is ook per dag- of nachtbus te maken. Bussen tussen Ueno Station in Tokyo en Aomori stoppen hier onderweg.

Bus

Vrijwel alle bezienswaardigheden in de stad liggen in de buurt van Hirosaki Park. Van het station loop je in 30 minuten naar het park, maar je kunt ook kiezen voor de bus.

 • Dotemachi Loop Bus: De enige lijn die voor bezoekers aan de stad echt handig is, is de Dotemachi Loop Bus die alle bezienswaardigheden met het treinstation en de busterminal verbindt

Hotels


Het compacte centrum van de stad begint bij de westelijke uitgang van het JR station. Feitelijk bestaat het centrum uit twee clusters van winkels en restaurants die vlak naast elkaar liggen. In beide clusters vind je een paar prima hotels.

Hirosaki Station

Het eerste cluster begint direct ten westen van het JR station. Ook de busterminal ligt hier. Reis je met het openbaar vervoer, dan kom je hier aan. Een hotel in dit cluster is daarom een goede keuze.

Chuo-Hirosaki Station

Iets verder naar het westen, ongeveer halverwege het JR station en Hirosaki Park, ligt Chuo-Hirosaki Station. Dit station is het eindpunt van een lokale spoorweg. Ook rond dit station ligt een cluster van winkels, restaurants en hotels. Ook de lokale universiteit ligt hier, waardoor de sfeer hier wat gezelliger is dan rond het JR station.

Van ons blog