Hirosaki

Hiroski reisgids

Ooit was Hirosaki de hoofdstad van de Tsugaru provincie, de westelijke helft van wat tegenwoordig Aomori is. De stad ontstond rond het kasteel van waaruit Tsugaru bestuurd werd. Tegenwoordig staan rond het kasteel enkele duizenden kersenbomen, wat tijdens het sakura seizoen voor een prachtig roze spektakel zorgt. Ook vandaag nog is de stad een belangrijk cultureel centrum in de Tohoku regio.

Openbaar vervoer


Hirosaki ligt op ruim een half uur per trein vanaf Aomori. Vanaf Tokyo neem de Tohoku Shinkansen hogesnelheidstrein en stap na een rit van 3,5 uur op Shin-Aomori Station over op een lokale trein. De Japan Rail Pass is voor deze hele reis te gebruiken.

De reis is ook per dag- of nachtbus te maken. Bussen tussen Ueno Station in Tokyo en Aomori stoppen hier onderweg.

Bus

Vrijwel alle bezienswaardigheden in de stad liggen in de buurt van Hirosaki Park. Van het station loop je in 30 minuten naar het park, maar je kunt ook kiezen voor de bus.

  • Dotemachi Loop Bus: De enige lijn die voor bezoekers aan de stad echt handig is, is de Dotemachi Loop Bus die alle bezienswaardigheden met het treinstation en de busterminal verbindt

Overnachten in Hirosaki


Het compacte centrum van de stad begint bij de westelijke uitgang van het JR station. Feitelijk bestaat het centrum uit twee clusters van winkels en restaurants die vlak naast elkaar liggen. In beide clusters vind je een paar prima hotels.

Hirosaki Station

Het eerste cluster begint direct ten westen van het JR station. Ook de busterminal ligt hier. Reis je met het openbaar vervoer, dan kom je hier aan. Een hotel in dit cluster is daarom een goede keuze.

Chuo-Hirosaki Station

Iets verder naar het westen, ongeveer halverwege het JR station en Hirosaki Park, ligt Chuo-Hirosaki Station. Dit station is het eindpunt van een lokale spoorweg. Ook rond dit station ligt een cluster van winkels, restaurants en hotels. Ook de lokale universiteit ligt hier, waardoor de sfeer hier wat gezelliger is dan rond het JR station.

Hirosaki

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Hirosaki. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Hirosaki.

Zien & doen in Hirosaki


Kasteel Hirosaki

Kasteel Hirosaki

Het kasteel van de stad is een van de 12 originele kastelen van Japan, hoewel niet alles er meer staat.

Shirakami-Sanchi

Shirakami-Sanchi

De bergketen Shirakami-Sanchi is UNESCO Werelderfgoed en biedt prachtige wandelpaden langs spectaculaire natuur.

City Guides

Er zijn nog geen City Guides beschikbaar voor Hirosaki.

Van ons blog


  • UNESCO Werelderfgoed in Japan
    23 plaatsen zijn aangeduid als UNESCO Werelderfgoed in Japan. 19 locaties zijn cultureel erfgoed en 4 locaties zijn natuurlijk erfgoed.
  • De 12 originele kastelen van Japan
    Van alle oude samoerai kastelen in Japan zijn er nog 12 helemaal in originele staat. Hier lees je waarom ze het bezoeken waard zijn.