Matsushima

Matsushima

Weer in Matsushima

Komende dagen in Matsushima
donderdag
vrijdag
zaterdag
18 apr
19 apr
20 apr
Matsushima
Matsushima
Matsushima
11°C
11°C
10°C
18°C
14°C
16°C
bewolkt
bewolkt
bewolkt

Iets ten noorden van de stad Sendai in de Tohoku regio ligt Matsushima. De uitgestrekte baai hier is bezaaid met kleine rotsachtige eilandjes bedekt met naaldbomen. Al eeuwenlang wordt het uitzicht hier gezien als een van de 3 mooisten van Japan. Behalve de prachtige baai vind je hier ook de tempel Zuigan-ji, een van de belangrijkste Zen tempels in de Tohoku regio.

Onder het kopje Zien & doen lees je wat er te ontdekken is in de omgeving en onder het kopje Vervoer lees je hoe je er komt. Besluit je te overnachten, dan vind je onder het kopje Hotel de beste opties in rond de baai.

Zien & doen in Matsushima


 • Matsushima Baai

  Matsushima Baai

  Matsushima Baai is bezaaid met kleine eilandjes bedekt met naaldbomen. Dit is een van de mooiste plekken van Japan.

 • Zuigan-ji

  Zuigan-ji

  De Boeddhistische tempel Zuigan-ji is een van de meest prominente Zen tempels van noord Japan.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Matsushima. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Matsushima.

Matsushima

Vervoer


Matsushima ligt 365 kilometer ten noorden van Tokyo en op 30 minuten van Sendai. De Tohoku Shinkansen brengt je in iets meer dan anderhalf uur naar Sendai. Vanaf Sendai Station neem een reguliere trein op de JR Senseki-lijn. Het laatste gedeelte van de reis duurt 40 minuten. Op het hele traject is de Japan Rail Pass geldig.

Boot

De beste manier om de pracht van de baai te aanschouwen is vanaf het water. De pier waar de rondvaartboten vertrekken ligt op een paar minuten lopen vanaf het station op de JR Senseki-lijn.

Hotels


Een uitstapje naar de baai is een populaire dagtocht vanaf Sendai, maar heb je voldoende tijd in je reisschema overweeg dan om hier een nacht te verblijven.

Centrum

Vrijwel alle hotels in het dorp liggen in het centrum op loopafstand van het treinstation. De best beoordeelde hotels liggen aan de kust in de directe omgeving van de tempel Zuigan-ji. Verder staat hier een oud samoerai kasteel en ligt de haven van de rondvaartboten op enkele minuten lopen.

Van ons blog


 • 3 mooiste plekken van Japan

  3 mooiste plekken van Japan

  In 1643 stelde filosoof Hayashi Gaho een lijst samen met de 3 mooiste plekken van Japan. Deze lijst is nog steeds actueel.