Matsushima Baai

Matsushima Baai

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Al honderden jaren wordt Matsushima Baai gezien als een van de 3 mooiste plekken van Japan, naast Miyajima en Amanohashidate. De uitgestrekte baai is bezaaid met rotsachtige eilandjes die bedekt zijn met naaldbomen. Als je probeert om ze allemaal te tellen ga je al snel over de 250 heen.

De beste manier om de pracht van de baai te ervaren is vanaf het water. Meerdere rederijen bieden rondvaarten aan. Verblijf je in Matsushima, kies dan voor een rondje door de baai dat begint en eindigt bij Matsushima Kaigan Station. Bezoek je de baai vanaf het nabij geleden Sendai, kies dan voor een rondvaart tussen de stations Matsushima Kaigan en Hon-Shiogama. Beide routes duren ongeveer 50 minuten en een kaartje kost tussen ¥ 1.500 en ¥ 2.000.

Bereikbaarheid Matsushima Baai

Rondvaarten door de baai vertrekken vanaf de pier op 5 minuten lopen van Matsushima Kaigan Station en de pier op 5 minuten kopen van Hon-Shiogama Station. Matushima Kaigan ligt op 40 minuten vanaf Sendai op de JR Senseki-lijn. Hon-Shiogama ligt op diezelfde lijn op 30 minuten vanaf Sendai en 10 minuten vanaf Matsushima.