Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

De tempel Zuigan-ji is een van de meest bekende en prominente Zen tempel van de Tohoku regio. In 828 werd de tempel gesticht door de Tendai stroming binnen het Japanse Boeddhisme en werd enkele eeuwen later omgevormd tot Zen tempel. In de jaren die daarop volgden raakte het gebouw langzaam in verval, tot het in 1609 door de leenheer van de regio rond Matsushima werd gerestaureerd.

Langs de prachtige toegangsweg staan statige ceder bomen, waarvan er helaas een aantal aangetast zijn door zout water na de tsunami van 2011. Op het complex zijn een aantal grotten te vinden die vroeger gebruikt werden om in te mediteren en waar tegenwoordig standbeelden in staan.

Zuigan-ji
Een aantal van de statige ceder bomen langs de toegangsweg waren zo aangetast door het zoute water na de tsunami van 2011 dat ze geveld zijn.

Aan het einde van de toegangsweg staat de hoofdhal. Vanaf de ingang van de hoofdhal kunnen bezoekers een parcours door het complex volgen wat onder andere langs de prachtig beschilderde schuifdeuren leidt waar Zuigan-ji bekend om staat. In het aangrenzende gebouw worden de tempel schatten tentoon gesteld, waaronder een houten standbeeld van de leenheer die in 1609 de tempel gerestaureerd heeft en een aantal gouden schuifdeuren.

Bereikbaarheid Zuigan-ji

De tempel ligt vlak naast de aanlegplaats van sightseeing boten die door Matsushima Baai varen en minder dan 15 minuten lopen van twee treinstations:

  • Matsushima-Kaigan Station ligt het dichts bij op 7 minuten lopen. Hier stoppen JR Senseki-lijn vanuit de richting van Sendai.
  • Matsushima Station ligt iets verder weg, op 14 minuten lopen. Hier stoppen JR Tohoku-lijn treinen vanuit de richting van Sendai.