Weer in Sendai

Komende dagen in Sendai
maandag
dinsdag
woensdag
22 jul
23 jul
24 jul
Sendai
Sendai
Sendai
25°C
24°C
22°C
35°C
35°C
30°C
onbewolkt
lichte regen
lichte regen

Met ruim 1 miljoen inwoners is Sendai verre weg de grootste stad van de Tohoku regio, het gedeelte van Honshu ten noorden van Tokyo. De stad is bovendien een van de 10 grootste steden van Japan. De stad werd in 1600 gesticht door Date Masamune, een van de machtigste landheren van Japan. Veel van de geschiedenis van de stad, en dus de bezienswaardigheden, hebben op de een of andere manier iets te maken met de Masamune familie.

Sendai was de zwaarst getroffen grote stad na de aardbeving van 11 maart 2011. De daaropvolgende tsunami zette onder andere het vliegveld onder water en verwoestte de aan zee gelegen wijken van de stad. Het toerisme heeft na de aardbeving de stad een economische boost gegeven wat hielp bij de wederopbouw.

Zien & doen in Sendai


 • Rinno-ji

  Rinno-ji

  De tempel Rinno-ji uit 1441 is een van de belangrijkste Boeddhistische tempels van de stad Sendai.

 • Tanabata Matsuri

  Tanabata Matsuri

  Het hoogtepunt van het Sendai Tanabata Matsuri zijn de kleurige octopus-achtige versieringen die in de winkelstraten worden opgehangen.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Sendai. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Sendai.

Sendai

Vervoer


De Tohoku Shinkansen hogesnelheidslijn verbindt de hoofdstad Tokyo met Sendai in iets meer dan anderhalf uur. Zoals naar zoveel bestemmingen in Japan is een dag- of nachtbus de goedkoopste optie. De rit vanaf Tokyo duurt ongeveer 5,5 uur.

In de stad zelf kiezen veel reizigers voor de bus om de bezienswaardigheden te bereiken. Verder zijn er een paar trein- en metrolijnen die van pas kunnen komen.

Bus

Speciaal voor bezoekers aan de stad rijdt de Loople Bus een rondje langs de belangrijkste bezienswaardigheden. De bus vertrekt iedere 15-20 minuten vanaf Sendai Station. In ongeveer een uur rijdt de Loople Bus langs de belangrijkste attracties:

 • Loople Bus: Stopt bij Zuihoden, het Stedelijk Museum, Kasteel Aoba en andere bezienswaardigheden

Trein

Behalve de Tohoku Shinkansen stoppen ook twee reguliere JR lijnen op het hoofdstation van de stad:

 • Senzan-lijn: Loopt naar het noorden richting de tempel Rinno-ji
 • Senseki-lijn: Loopt ondergronds door het centrum richting Matsushima en de haven

Metro

Twee metrolijnen doorkruisen de stad. Voor forenzen zijn deze lijnen van vitaal belang, maar voor toeristen is er nauwelijks reden om de metro te gebruiken.

 • Tozai-lijn: Loopt van oost naar west en is een van de mogelijkheden om Kasteel Aoba te bereiken
 • Nanboku-lijn: Loopt van noord naar zuid en stopt niet direct in de buurt van een van de bezienswaardigheden
Sendai

Sendai Area Pass

Deze pas is verkrijgbaar op het JR station en biedt onbeperkt reizen met de Loople Bus, de metro, stadsbussen en treinen in de omgeving van de stad. De pas is 1 dag geldig en kost ¥ 1.320.

Alleen houders van een buitenlands paspoort kunnen van deze pas gebruik maken.

Hotels


De meeste overnachtingsmogelijkheden vind je in het centrum van de stad ten westen van Sendai Station.

Sendai Station / Aobadori

Het hoofdstation en Aobadori Station liggen vlak naast elkaar. In het stationsgebied liggen een aantal prima hotels die erg in trek zijn bij treinreizigers. Vanuit hier heb je met het openbaar vervoer en te voet een prima aansluiting op de rest van de stad.

Ichibancho / Hirosedori

Iets verder ten westen van het hoofdstation ligt de wijk Ichibancho die ten noorden begrensd wordt door de straat Hirosedori. Dit is echt downtown en een leuke buurt om te overnachten. Kies uit een ruim aanbod van moderne hotels of overnacht in een typisch Japans capsule hotel.

Van ons blog