Rinno-ji

Rinno-ji

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

De Boeddhistische tempel Rinno-ji ligt ten noorden van het centrum van Sendai. Op zichzelf is de tempel niet zo heel bijzonder, althans als het om Japanse tempels gaat. In 1441 stichtte Date Mochimuni van de invloedrijke Date familie deze tempel. Tijdens de Edoperiode regeerde deze familie over grote delen van noordelijk Japan, dus dat details voegt al wat extra flair toe.

Echter het hoogtepunt van het complex is niet het tempelgebouw zelf. Achter het hoofdgebouw liggen een prachtige Japanse tuin en drie verdiepingen hoge pagode. Een paar wandelpaden lopen langs de perfect onderhouden planten en de vijver met koi karpers. Voor een gedeelte van de tuinen betaal je toegang.

Rinno-ji
De drie verdiepingen hoge pagode achter het hoofdgebouw.

Bereikbaarheid Rinno-ji

Het tempelcomplex is prima te bereiken met het openbaar vervoer. Kies voor de trein of de metro:

  • JR Senzan-lijn treinen vanaf Sendai Station rijden in de richting van Ayashi en Yamagata. Stap uit bij Kitayama Station (let op: niet alle treinen stoppen op dit station). De rit duurt 10 minuten. Vanaf het station ligt de tempel op 10 minuten lopen in zuidoostelijke richting.
  • Nanboku-lijn van Sendai Subway doorkruist de stad van zuid naar noord via het centrum. De halte Kita-Sendai ligt op ongeveer 15 minuten lopen vanaf Rinno-ji.