Sendai Tanabata Matsuri

Tanabata Matsuri

Tanabata Matsuri

Tanabata Matsuri

In de zomermaanden kom je overal in Japan festivals tegen georganiseerd door lokale Shinto Heiligdommen. Een van de grootste festivals in de Tohoku regio is het Sendai Tanabata Matsuri festival in de stad Sendai. Je vindt tanabata festivals, ook wel “sterren festivals” genoemd, overal in Japan. Traditioneel vindt tanabata plaats op de 7de dag van de 7de maand van de maankalender. Omdat de maankalender en de zonkalender die wij gebruiken niet helemaal gelijk lopen verschuift de datum ieder jaar een paar dagen. In Sendai wordt het festival vast gevierd van 6 t/m 8 augustus. In deze periode zijn er in de hele stad festiviteiten.

Het hoogtepunt van het Sendai Tanabata Matsuri zijn de kleurige octopus-achtige versieringen die in de winkelstraten worden opgehangen. De versieringen worden met de hand gemaakt van bamboe en washi papier. De lokale middenstand, scholen en buurtcentra dragen allemaal een steentje bij.

Samen met het Nebuta Matsuri in Aomori en het Kanto Matsuri in Akita vormt het Sendai Tanabata Matsuri de Tohoku Sandai Matsuri, de Drie Grote Festivals van Tohoku.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

De decoraties zijn te zien in de overdekte winkelstraten Ichibancho en Chuo, op een paar minuten loopafstand van Sendai Station.