Weer in Towada

Komende dagen in Towada
donderdag
vrijdag
zaterdag
22 feb
23 feb
24 feb
Towada
Towada
Towada
5°C
2°C
1°C
8°C
5°C
7°C
matige regen
regen en sneeuw
onbewolkt

Het meer Towada-ko in het Nationaal Park Towada-Hachimantai is het grootste kratermeer van Honshu, het hoofdeiland van Japan. Het park ligt op de grens tussen Aomori en Akita en is met name in de herfst prachtig als de bomen rond het meer meer dan 50 tinten rood worden. Vooral het gebied rond de Oirase Stroom is een van de populairste spots in Japan om van de herfstkleuren te genieten.

Zien & doen in Towada


  • Oirase Stroom

    Oirase Stroom

    De Oirase Stroom is een pitoresque beekje en de enige waterafvoer van het meer Towada-ko en is een populaire spot om de herfstbladeren te bekijken.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Towada. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Towada.

Towada

Vervoer


In de periode van april t/m november is het meer bereikbaar met het openbaar vervoer. Tijdens de wintermaanden is het gebied alleen met de auto (met sneeuwkettingen) te bereiken.

Het Shinkansen station in Hachinohe ontsluit het gebied rond het meer. Hachinohe ligt op ongeveer 3 uur reizen vanaf Tokyo op de Tohoku Shinkansen hogesnelheidslijn.

Bus

De enige nederzetting van betekenis in het gebied is het gehucht Yasumiya aan de zuidoost kant van het meer. In de periode van april t/m verbindt een JR Bus Yasumiya met het Shinkansen station in Hachinohe en het centrum van Aomori. De bus rijdt via de Oirase Stroom en Nenokuchi. Omdat de lijn onderhouden wordt door Japan Railways is de Japan Rail Pass geldig voor deze bus.

Hotels


De omgeving rond het meer is een heerlijke oase van rust. Een aantal leuke hotels helpen je om het meeste uit de rust te halen.

Yasumiya

De meeste hotels liggen in het dorpje Yasumiya aan de zuidoostelijke oever van het meer. Als je afhankelijk bent van het openbaar vervoer dan zul je hier uit de bus stappen en is een hotel hier een logische keuze. Heb je een kleiner reisbudget, dan vind je hier zelfs een paar prima hostels.

Westelijke oever

Aan de westelijke oever van het meer ligt het Towada Prince Hotel, een prachtig gelegen accommodatie. Het hotel biedt een gratis shuttle service aan vanaf de bushalte in Yasumiya en is een uitstekende uitvalsbasis om de natuur in de omgeving te verkennen.