Oirase Stroom

Oirase Stroom

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

De Oirase Stroom is een pitoresque beekje en de enige waterafvoer van het meer Towada-ko. Het riviertje, in de bossen van de prefectuur Aomori, is een populaire spot om de herfstbladeren te bekijken. De beek kronkelt door de Oirase Kloof en telt meer dan tien grote en kleine watervallen. In de lente en zomer is het hier prachtig groen. Vanaf de tweede helft van oktober tot begin november kleuren de groene bladeren alle mogelijke kleuren rood en oranje.

De beste manier om de van de Oirase Stroom te genieten is via het wandelpad dat begint bij Nenokuchi, waar Towada-ko het beekje voedt. Van hieruit voert het pad 9 kilometer langs de stroom naar Ishigedo. Helaas loopt er ook een provinciale weg langs de beek die je hier en daar over moet steken. Het geluid van het verkeer wordt op de meeste plaatsen gelukkig verdrongen door het bruisende water.

De bus volgt de weg langs de Oirase Stroom en langs de wandelroute zijn een aantal bushaltes. Vanaf de weg heb je een aardig uitzicht op een groot gedeelte van de beek. Op drukke dagen is het soms lastig om van de natuur te genieten vanwege de vele auto’s en wandelaars.

Bereikbaarheid Oirase Stroom

Van halverwege april tot begin november rijdt er een keer per twee uur een bus vanaf Aomori naar Yasumiya aan het Towada-ko meer. De rit duurt 2 uur en 45 minuten. In dezelfde periode rijdt er ook ongeveer iedere twee uur een bus vanaf Hachinohe Station op de Tohoku Shinkansen. Vanaf hier ben je 2 uur en 15 minuten onderweg.

De bussen rijden langs de Oirase Stroom en stoppen onderweg bij alle bushaltes, waaronder Nenokuchi en Ishigedo.