Yamadera

Yamagata

Yamagata reisgids

Yamagata is de hoofdstad van de gelijknamige prefectuur. Voor Japanse begrippen is dit met iets meer dan 250.000 inwoners amper een stad te noemen. Het is precies wat je van een kleine stad verwacht: gemoedelijk en niet te druk. Het centrum is geconcentreerd rond het treinstation.

Openbaar vervoer


Yamagata is vanuit Tokyo direct bereikbaar met de hogesnelheidslijn. Tot Fukushima rijden de treinen gekoppeld met andere hogesnelheidstreinen over de Tohoku Shinkansen hogesnelheidslijn met meer dan 300 kilometer per uur. Vanaf Fukushima rijden de hogesnelheidstreinen via een gewone spoorlijn. De Japan Rail Pass is geldig voor deze reis.

Overnachten in Yamagata


Afhankelijk van het doel van je bezoek zou je een keuze moeten maken waar je wilt overnachten. Kom je voor Yamadera, zoek dan een hotel in de stad. Kom je echter voor een van de onsen resorts, dan moet je daar natuurlijk overnachten.

Yamagata stad

In de stad liggen de meeste hotels rond het treinstation. Het gebied rond het station is ook het meest levendige. De leukste buurt ligt net ten oosten van het station.

Ginzan Onsen

Dit is een van de mooiste traditionele onsen resorts van Japan. In Ginzan Onsen, diep in de bergen, kun je overnachten in prachtige houten onsen ryokans die al meer dan 100 jaar gasten ontvangen. De authentieke sfeer hier heeft een zekere nostalgie.

Yamadera

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Yamagata. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Yamagata.

Zien & doen in Yamagata


Ginzan Onsen

Ginzan Onsen

Ginzan Onsen ligt verborgen in de bergen. Ooit was er in het gebied een zilvermijn. Nu is het een van de mooiste onsen dorpen in Japan.

Yamadera

Yamadera

Een van de hoogtepunten is Yamadera tempel. De naam Yamadera betekend letterlijk berg tempel. De tempel staat dus bovenop een berg.

City Guides

Er zijn nog geen City Guides beschikbaar voor Yamagata.

Van ons blog