Yamadera

Yamagata

Weer in Yamagata

Komende dagen in Yamagata
vrijdag
zaterdag
zondag
24 mei
25 mei
26 mei
Yamagata
Yamagata
Yamagata
12°C
7°C
6°C
27°C
20°C
25°C
lichte regen
half bewolkt
bewolkt

Yamagata is de hoofdstad van de gelijknamige prefectuur. Voor Japanse begrippen is dit met iets meer dan 250.000 inwoners een relatief kleine stad. Het is precies wat je van een kleine stad verwacht: gemoedelijk en niet te druk. Het centrum is geconcentreerd rond het treinstation.

Hoewel de stad niet op de route ligt die de meeste reizigers kiezen is het, zeker als je al een paar keer eerder in Japan geweest bent, leuk als alternatieve bestemming. De stad is vooral bekend om wat er buiten het centrum te zien is in de bergen. Daar vind je onder andere Yamadera, een van de belangrijkere Boeddhistische tempels in Japan.

In deze reisgids nemen we je mee naar deze bergstad en vertellen we je onder het kopje Zien & doen wat er in de omgeving te beleven is. Onder het kopje Vervoer zetten we op een rijtje hoe je er komt en hoe je er je weg vindt. Besluit je om een overnacht in te plannen hier, dan helpen we je onder het kopje Hotels op weg met het vinden van de beste slaapplek.

Zien & doen in Yamagata


 • Ginzan Onsen

  Ginzan Onsen

  Ginzan Onsen ligt verborgen in de bergen van Yamagata. Ooit was er in het gebied een zilvermijn. Nu is het een van de mooiste onsen dorpen in Japan.

 • Yamadera

  Yamadera

  Een van de hoogtepunten van Yamagata is Yamadera tempel. De naam Yamadera betekend letterlijk berg tempel. De tempel staat dus bovenop een berg.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Yamagata. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Yamagata.

Yamadera

Vervoer


Yamagata is vanuit Tokyo zonder overstap bereikbaar met de hogesnelheidslijn. Tot Fukushima rijden de treinen gekoppeld met andere hogesnelheidstreinen over de Tohoku Shinkansen hogesnelheidslijn met meer dan 300 kilometer per uur. Vanaf Fukushima rijden de hogesnelheidstreinen via een gewone spoorlijn. De Japan Rail Pass is geldig voor deze reis.

Trein

Het gebied rond de stad is vrij uitgestrekt en wordt doorkruist door een aantal spoorlijnen. Voor de meeste bezienswaardigheden ben je voor in ieder geval een gedeelte van je reis afhankelijk van een van de volgende lijnen:

 • Yamagata Shinkansen treinen komen vanaf Tokyo en stoppen op de grote stations langs de hoofdlijn van de regio waaronder onder andere Yonezawa, Yamagata en Shinjo.
 • JR Ouu-lijn treinen maken gebruik van hetzelfde spoor als de Yamagata Shinkansen maar stoppen op alle stations langs de route. Vanaf Shinjo loopt deze lijn door naar Akita.
 • JR Senzan-lijn treinen verbinden het centrum van Yamagata met Yamadera en Sendai.

Bus

Voor veel van de bezienswaardigheden in de regio heb je behalve de trein ook nog een ritje met de bus nodig. Vanaf vrijwel alle stations rijden bussen verder de bergen in. Op de pagina’s van de afzonderlijke bezienswaardigheden onder het kopje Zien & doen hierboven lees je meer over de bereikbaarheid.

Hotels


Afhankelijk van het doel van je bezoek zou je een keuze moeten maken waar je wilt overnachten. Kom je voor Yamadera, zoek dan een hotel in de stad. Kom je echter voor een van de onsen resorts, dan moet je daar natuurlijk overnachten.

Yamagata stad

In de stad liggen de meeste hotels rond het treinstation. Het gebied rond het station is ook het meest levendige. De leukste buurt ligt net ten oosten van het station.

Ginzan Onsen

Dit is een van de mooiste traditionele onsen resorts van Japan. In Ginzan Onsen, diep in de bergen, kun je overnachten in prachtige houten onsen ryokans die al meer dan 100 jaar gasten ontvangen. De authentieke sfeer hier heeft een zekere nostalgie.

Van ons blog