Ginzan Onsen

Ginzan Onsen

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Het dorpje Ginzan Onsen ligt verborgen diep in de bergen van Yamagata. De naam betekent Zilver Berg Warmwaterbron. Ooit was er in het gebied een zilvermijn. Toen een van de mijnwerkers in 17de eeuw per toeval een warmwaterbron ontdekte begon de ontwikkeling van een klein onsen resort. Nu vormen de statige oude ryokans een van de mooiste onsen dorpen in Japan.

Sommige van de ryokans in Ginzan Onsen zijn meer dan honderd jaar oud. De prachtige houten gebouwen beslaan 3 of 4 verdiepingen en zijn van binnen net zo traditioneel als van buiten. Ook als buitenlandse reiziger voel je de nostalgie die hier hangt.

Het centrum van Ginzan Onsen bestaat uit een paar smalle straatjes aan weerszijde van een riviertje. Er is geen ruimte voor auto’s, wat de nostalgische sfeer alleen maar ten goede komt. Na zonsondergang zijn de houten gebouwen en bruggen prachtig verlicht. De winters zijn hier koud en er ligt elk jaar sneeuw. In de zomermaanden is het aangenaam en lopen de ryokan gasten in traditionele yukata (een soort lichte kimono) door het dorp.

Alle ryokans in Ginzan Onsen hebben natuurlijk onsen baden. Ook als je geen overnachting geboekt hebt kun je bij de meeste ryokans tegen betaling gebruik maken van de historische baden. Verder zijn er twee openbare badhuizen en een gratis voetbad in het dorp.

Vlak achter het dorp zorgt een waterval voor constante natuurlijke achtergrondmuziek. Vlak naast de waterbak ligt de ingang van de voormalige zilvermijn.

Bereikbaarheid Ginzan Onsen

Vanaf Tokyo neem de Yamagata Shinkansen richting Shinjo tot aan Oishida Station, het op een na laatste station van de lijn en vier stops na Yamagata. Vanaf hier vertrekt iedere 60-90 minuten een bus richting Ginzan Onsen. De treinrit vanaf Tokyo duurt bijna 3,5 uur en valt volledig onder de Japan Rail Pass. De busrit duurt 35 minuten.

Meer vrijheid heb je als je een auto huurt, bijvoorbeeld in Yamagata. Op 5 minuten loopafstand van het centrum van Ginzan Onsen is een parkeerplaats. De meeste ryokan hebben shuttlebusjes waarmee ze gasten hier ophalen.