Minoo Park

Watervallen in Japan

Op deze pagina

Japan bestaat voor een groot deel uit bergen en als water door de bergen stroomt krijg je vanzelf watervallen. De grootte en daarmee de schoonheid verschilt natuurlijk en ook bereikbaarheid speelt een belangrijke rol. In sommige gevallen zijn mooie stromen te vinden na een korte, eenvoudige wandeling en voor anderen moet je een dag door de natuur hiken.

Het aantal watervallen in Japan is niet te tellen, maar de mooiste en makkelijkst bereikbare exemplaren zijn vaak de moeite waard als bezienswaardigheid. Op deze pagina vind je een overzicht van alle locaties die zijn opgenomen in onze reisgids.

Watervallen in Japan


 • Akiyoshidai & Akiyoshido

  Akiyoshidai & Akiyoshido

  Akiyoshidai is een plateau van kalksteen zo’n 30 kilometer ten westen van Yamaguchi. Onder het plateau ligt een grote grot.

 • Ginzan Onsen

  Ginzan Onsen

  Ginzan Onsen ligt verborgen in de bergen van Yamagata. Ooit was er in het gebied een zilvermijn. Nu is het een van de mooiste onsen dorpen in Japan.

 • Kumano Nachi Taisha

  Kumano Nachi Taisha

  Het Shinto heiligdom Kumano Nachi Taisha is een van de drie belangrijkste religieuze plekken in de Kumano regio.

 • Minoo Park

  Minoo Park

  Minoo Park is het dichtstbijzijnde stukje natuur in de buurt van het centrum van Osaka. Een wandelpad van 3 kilometer voert naar de Minoo Waterval.

 • Oirase Stroom

  Oirase Stroom

  De Oirase Stroom is een pitoresque beekje en de enige waterafvoer van het meer Towada-ko en is een populaire spot om de herfstbladeren te bekijken.

 • Shirakami-Sanchi

  Shirakami-Sanchi

  De bergketen Shirakami-Sanchi is UNESCO Werelderfgoed en biedt prachtige wandelpaden langs spectaculaire natuur.