Kyobashi

京橋 きょうばし

« Sakuranomiya Osakajokoen »

Station Kyobashi is het op drie na drukste station het JR West netwerk, na Osaka, Kyoto en Tennoji. In Kyobashi kruist de Osaka-ringlijn de JR Tozai-lijn die van oost naar west onder de stad door loopt. Op het ondergrondse gedeelte van de lijn zijn vijf stations gelegen. Het grootste daarvan is Shinsaibashi, dat via een ondergronds winkelcentrum in verbinding staat met station Osaka. Ten westen van station Kyobashi komt de Tozai-lijn boven de grond en kruist op grond niveau onder de hoger gelegen ringlijn. Naast het JR station ligt een Keihan station. Keihan is een private spoorwegmaatschappij die het centrum van Osaka verbindt met het centrum van Kyoto. Kyobashi is het drukste station op de lijn. Ook ontmoet de ringlijn hier de Nagahori Tsurumi-Ryokuchi-lijn van Osaka Subway.

De omgeving rond het stationscomplex is levendig. Je vindt er een paar warenhuizen en een behoorlijke hoeveelheid restaurants en entertainment gelegenheden zoals karaoke tenten. Deze gelegenheden trekken hun klandizie van het nabijgelegen Osaka Business Park. In de kantoorgebouwen daar zijn veel nationale en internationale bedrijven gevestigd. Ook vind je hier het Nederlands consulaat. De zakenlui die hier werken blazen na kantoortijd stoom af rond Kyobashi station.

Station Kyobashi ligt op de noordelijke oever van de Yodogawa, die grootste rivier van Osaka. In de lente, als de kersenbloesems bloeien, is het hier heerlijk toeven. Koop een bento lunch bij een convenience store in de buurt van het station en wandel een stukje in westelijke richting voor een roze-omrande picknick.