Shibuya

渋谷 しぶや

« Ebisu Harajuku »

Shibuya station is met meer dan 3 miljoen reizigers per dag het op twee na drukste station op de Yamanote-lijn, na Shinjuku en Ikebukuro. De Yamanote-lijn is niet de enige JR lijn die op dit station stopt. Ook de Saikyo-lijn en de Shonan-Shinjuku-lijn treinen stoppen in Shibuya. Daar naast stoppen er ook treinen van de Keio Inokashira-lijn, Tokyu Den-en-toshi- en Toyoko-lijnen en de Tokyo Metro Ginza-, Hanzomon- en Fukutoshin-lijnen.

Zoals de meeste stations op de Yamanote-lijn is ook Shibuya meer dan 100 jaar oud. Het gebied rond het station is een van de belangrijkste mode centra van Japan, vooral voor jonge mensen. Als je wilt weten wat er volgend seizoen hip is in Japan hoef je alleen maar langs de winkels in Shibuya te lopen.

Via de Hachiko Exit van Shibuya station kom je bij Shibuya Crossing, het drukste kruispunt ter wereld (wat betreft voetgangers). De Starbucks die op het kruispunt uitkijkt is ook een van de druksten ter wereld. De krioelende menigte is absoluut een schouwspel dat je niet mag missen als je in de buurt bent.