Shin-Imamiya

新今宮 しんいまみや

« Tennoji Imamiya »

Shin-Imamiya is een van de grotere stations op de Osaka-ringlijn. In het JR gedeelte van het station stoppen alle forenzentreinen van de Osaka-ringlijn en de Yamatoji-lijn maar ook de meeste Limited Express treinen. Het JR gedeelte van Shin-Imamiya is verbonden met het Nankai gedeelte. Nankai Electric Railway is een private spoorwegmaatschappij die de meerderheid van het verkeer tussen Osaka en Wakayama voor haar rekening neemt. Ook de Hankai Tramway, een tramlijn die dieper de omliggende wijk in gaat, stopt op Shin-Imamiya.

Shin-Imamiya ligt aan de westzijde van Tennoji Park, een van de grootste parken van Osaka. Onder andere de dierentuin van Osaka is gevestigd in Tennoji Park. Tussen de uitgang van het station en de ingang van het park ligt Spa World, een van de grootste openbare badhuizen van Japan. Dit acht verdiepingen tellende complex heeft naast een enorme bad ruimte ook een regulier zwembad, restaurants en een gaming arcade. Je kunt je hier eenvoudig een hele dag vermaken.

Loop je langs Spa World naar het noorden dan kom je bij Tsutenkaku. Het mag dan wel geen Tokyo Skytree zijn, Tsutenkaku is dé toren van Osaka. De toren staat midden in de wijk Shinsekai, het downtown gedeelte aan de zuidzijde van Osaka. De zuidzijde, Minami genaamd, is relatief een rauwe buurt. Shinsekai is daar het middelpunt van. De buurt is voor Japanse begrippen een gevaarlijke buurt, hoewel dat vergeleken met de rest van de wereld reuze mee valt. Het is leuk om hier rond te lopen en de sfeer zelf te proeven. Let wel goed op je persoonlijke eigendommen.

Aan de noordwestzijde van Shinsekai kom je bij Nipponbashi, een winkelgebied dat ook wel bekend staat als Denden-Town. Denden komt van denki, wat elektriciteit betekend. Hier vind je straten vol met elektronica winkels. In recente jaren heeft de Otaku-cultuur zich in Denden-Town gevestigd. Je vindt er dus ook een hoop winkels met manga en computerspellen. Nipponbashi loopt door tot Namba, het hedendaagse centrum van zuid Osaka.