Tsuruhashi

鶴橋 つるは

« Tamatsukuri Momodani »

Tsuruhashi is een van de drukste stations op de Osaka Ringlijn. Hier kruist de ringlijn de belangrijkste verkeersader van het Kintetsu spoornetwerk. In het Kintetsu gedeelte van het station stoppen treinen naar onder andere Nara en Nagoya. Ook de Sennichimae-lijn van Osaka Subway stopt op Tsuruhashi station.

Vrij uniek aan Tsuruhashi is dat je via speciale overstap poortjes rechtstreeks kunt overstappen van het JR gedeelte naar het Kintetsu gedeelte van het station. Normaal gesproken zou je eerst het ene gedeelte moeten verlaten, een kaartje kopen voor de andere maatschappij en dan via de reguliere toegangspoortjes weer het station in moeten. Dat hoeft bij een overstap tussen JR en Kintetsu in Tsuruhashi dus niet.

Als je na het middaguur uit de trein stapt in Tsuruhashi ruik je het direct, de geur van Koreaanse barbecue. Rond het station stikt het van de restaurants die rond het middaguur hun grills aanzetten. In Tsuruhashi woont een grote Koreaanse gemeenschap. Naast de Koreaanse restaurants vind je hier ook een grote markt waar veel Koreaanse handelaren goederen en etenswaren verkopen. Dit geeft Tsuruhashi een unieke sfeer. Het is zeker de moeite waard om hier een uurtje rond te lopen en een hapje te eten in een van de restaurants.