Wouter

Wouter

Over Wouter

Woonde 5 jaar in Japan en is cultureel ervaringsdeskundige.

Geschreven door Wouter


Japanse vlag

Japanse vlag: 3 interessante feiten

7 januari 2022

De cirkel op de Japanse vlag symboliseert de zon, vandaar het “Land van de Rijzende Zon”. En hoe zit het met die controversiële oorlogsvlag? Lees het hier.

Een bijzonder kijkje in de wereld van de samoerai

3 januari 2022

Hoewel de samoerai al lang niet meer bestaat, zijn er nog steeds plekken in Japan waar je een kijkje kunt nemen in hun bijzondere wereld.

Een bijzondere treinreis door Yamaguchi

18 december 2021

Stap in de trein en ontdek een andere kant van Japan met de Train Cruise serie van NHK. De treinreis door Yamaguchi volgt de grillige westkust.

6 goede Japanse kookboeken

11 november 2021

Wat is er nou leuker dan experimenteren in de keuken? Kook je graag Japans, dan zijn deze 6 Japanse kookboeken voor jou.

Reizen naar Kyoto

6 november 2021

Kyoto heeft geen eigen luchthaven. Voor je reis naar Kyoto neem je het vliegtuig naar Osaka en vanaf daar reis je verder met het openbaar vervoer.

Het weer in Kyoto

28 oktober 2021

Kyoto ligt middenin Japan op 35 graden noorderbreedte. Dat is ongeveer dezelfde afstand van de evenaar als Gibraltar. Het weer in Kyoto is subtropisch.

Handige apps voor een reis in Kyoto

6 september 2021

Je telefoon kan je helpen om je weg te vinden door een onbekende stad. Deze handige apps komen goed van pas tijdens je verblijf in Kyoto.

Beste reistijd voor Kyoto

6 juni 2021

Wat de beste reistijd is voor Kyoto hangt natuurlijk af van wat je graag wilt zien, maar het weer speelt natuurlijk een grote rol.

4 populaire weekend bestemmingen buiten Tokyo

7 april 2021

Tokyo is een bruisende bestemming. Wil je even ontsnappen aan de drukte van de stad, kies dan voor een van deze populaire weekend bestemmingen.

3 mooiste plekken van Japan

29 maart 2021

In 1643 stelde filosoof Hayashi Gaho een lijst samen met de 3 mooiste plekken van Japan. Deze lijst is nog steeds actueel.