Wat is de goedkoopste manier van reizen in Japan?

Wat is de goedkoopste manier van reizen in Japan?

Op deze pagina

Een van de belangrijkste vragen die een reiziger bezig houden is: wat is de goedkoopste manier van reizen? Hoe komt ik in Japan voor zo weinig mogelijk yen van A naar B? Maar weinig van ons zijn gezegend met een onbeperkt reisbudget. Je kunt een hoop doen om zoveel mogelijk ervaring uit je geld te halen. Voor je overnachtingen kun je bijvoorbeeld kiezen voor goedkoop, goedkoper of goedkoopst. Ook voor het reizen zelf zijn er een aantal leuke manier om de kosten onder controle te houden.

Japan Forum

Vraag over Japan?

Stel ‘m op Japan Forum!

Trein

Het openbaar vervoer in Japan is uitstekend geregeld. Treinen rijden frequent en op tijd. Als je voor kortere tijd naar Japan reist is de Japan Rail Pass en absolute must. Voor een vast bedrag reis je onbeperkt met alle JR treinen, inclusief de Shinkansen hogesnelheidstrein, gedurende een vastgesteld aantal dagen. Met een retourtje Tokyo – Kyoto heb je de Japan Rail Pass al bijna terug verdiend.

Ook als je niet heel Japan wilt doorkruisen met de trein zou een treinpas van waarde voor je kunnen zijn. Naast de nationaal dekkende Japan Rail Pass zijn er ook een aantal regionale treinpassen beschikbaar.

Goedkoopste manier van reizen met de trein

Goedkoopste manier van reizen met de trein

Tijdens bepaalde periodes van het jaar geeft JR, de Japanse nationale spoorwegmaatschappij, een kaart uit met de naam Seishun 18. Ooit is het in het leven geroepen voor 18-jarigen. Er zit echter geen officiële leeftijdsgrens aan het gebruik van de Seishun 18.

De kaart bestaat eigenlijk uit 5 losse dagkaarten. Je kunt dus tijdens de periode waarin de kaart geldig is 5 dagen onbeperkt treinen. De kaart is niet persoonsgebonden en kan dus gedeeld worden. Je kunt dus ook met 5 mensen onbeperkt een dag reizen. Een 18-kippu voor 5 dagen kost ¥ 12.050.

Bus

De goedkoopste manier van reizen tussen de grote steden te reizen is per express bus. Deze bussen rijden vaak ’s nachts en zijn ongeveer de helft van de prijs van een Shinkansen kaartje. Bovendien bespaar je er een nacht accommodatie mee uit wat het voor de reiziger met een krap budget nog aantrekkelijker maakt. Hoewel de bussen erg comfortabel zijn moet je echter niet verwachten dat je goed uitgerust op je bestemming aankomt.

Goedkoopste manier van reizen met de bus

Goedkoopste manier van reizen met de bus

Als je besloten hebt dat de bus jouw voorkeur heeft, kijk dan ook eens naar de verschillende buspassen die er op de markt zijn. Net als met de Japan Rail Pass reis je met een buspas een aantal dagen onbeperkt met de bus voor een vast bedrag.

Vliegtuig

Bij de goedkoopste manier van reizen denk je wellicht niet meteen aan het vliegtuig. Verrassend genoeg is het vliegtuig niet alleen sneller dan de bus of de trein maar soms ook nog eens goedkoper. Het is wel even zoeken, maar met wat speurwerk en wat geluk heb je al snel een goedkoop vliegticket te pakken.

Goedkoopste manier van reizen met het vliegtuig

Goedkoopste manier van reizen met de bus

Japan heeft naast de grote internationaal bekende airlines JAL en ANA ook een aantal budgetmaatschappijen die binnenlandse vluchten uitvoeren. Net als in Europa ben je meestal het goedkoopst uit als je met alleen handbagage reist, maar bij sommige goedkope tickets mag je gratis bagage meenemen.