Aeon

Werken bij Aeon

Solliciteren bij Aeon

Aeon is het hele jaar door op zoek naar nieuwe leraren. Heb jij interesse om een jaar of langer voor dit bedrijf te werken? Verstuur dan nu direct je sollicitatie. Als het bedrijf interesse in je heeft zal een medewerker van zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Aeon

Aeon is een van de grootste aanbieders van Engelse conversatie lessen in Japan. De leeftijd van de studenten varieert van jonge kinderen die net beginnen met Engels tot senioren die hun niveau graag op peil willen houden. Het bedrijf heeft scholen verspreid over heel Japan en biedt zowel in de stedelijke gebieden als op het platteland een gevarieerd aanbod aan cursussen aan.

Het werk

Een werkdag begint om 12:00 ’s middags. Gedurende de middag zijn de cursisten veelal kinderen, huisvrouwen en gepensioneerden. Vanaf 17:00 beginnen de eerste werkende cursisten binnen te komen. De laatste les is om 21:00 afgelopen. Aeon heeft een uitgebreid curriculum dat de rode draad vormt voor alle lessen.

De meeste leraren werken op één vaste school met een vaste groep cursisten. Als er meerdere scholen in een gebied zijn kan het ook zijn dat een leraar een paar vaste dagen op een school krijgt en een paar vaste dagen op een andere school.

Arbeidsvoorwaarden

Als leraar werk je op basis van een jaarcontract. Per maand verdien je ¥ 270.000. De inkomstenbelasting in Japan is 11%, dus je houdt netto zo’n ¥ 240.300 over. Mocht je om wat voor reden dan ook meer dan 25 uur per week les geven dan krijg je ¥ 3.000 per extra uur. Ook ontvang je aan het einde van je dienstverband een bonus. Als je 12 tot 17 maanden voor Aeon gewerkt heb is dat ¥ 80.000. Tot 24 maanden krijg je eenmalig ¥ 120.000. Als je langer dan 24 maanden in dienst blijft krijg je bij het beëindigen van je dienstverband ¥ 160.000. Verder worden al je reiskosten vergoed.

Het bedrijf helpt je bij het verkrijgen van een werkvisum. Hiervoor rekenen ze € 180. Als je buiten Japan aangenomen bent krijg je echter aan het begin van je contract ¥ 22.000 wat die kosten ongeveer dekt.

Je moet dit natuurlijk plaatsen in de kosten van het levensonderhoud in Japan.

Training

Als je bij Aeon binnen komt krijg je eerst een intensieve training op een centrale lokatie. Hier leer je alles over het curriculum, de lessen en het bedrijf. Na deze training ga je naar je toegewezen school waar je je verder traint. Gedurende je dienstverband heb je constant de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen tot leraar Engels door middel van on-the-job training programma’s en workshops.

Huisvesting

Aeon biedt alle leraren een appartement aan. Dit appartement huur je van het bedrijf en de huur wordt ingehouden op je salaris.