Berlitz

Werken bij Berlitz

Berlitz

Berlitz is een grote naam op het gebied van taal educatie wereldwijd. Zo ook in Japan. Onder de buitenlanders die in Japan werken is het algemeen bekend dat dit de beste talenschool in het land is. Zowel voor studenten als voor werknemers. Het niveau van professionaliteit ligt hoog, wat ook betekend dat niet zomaar iedereen hier aan de slag kan. Een achtergrond in les geven en passie voor het vak worden bij Berlitz beloond.

Het werk


Bij Berlitz duren de lessen 40 minuten. Een full-time baan bestaat uit 40 lesblokken per week. Dat is dus iets meer dan 26,5 uur per week. Voor elke les heb je gemiddeld 20 minuten aan voorbereidingstijd nodig. Het is dus echt een full-time baan. De lesdag begint meestal aan het eind van de ochtend of het begin van de middag. De leeftijd van de studenten varieert van kinderen tot gepensioneerden.

Arbeidsvoorwaarden


Als full-timer is je startsalaris bij Berlitz ¥ 250.000 per maand. Je werkt op basis van een jaarcontract dat elk jaar verlengd moet worden. Een verlenging gaat meestal gepaard met een loonsverhoging. Vrij uniek is dat dit bedrijf ook een part-time contract aanbied. De basis is 20 lesblokken en een bruto maandsalaris van ¥ 125.000. Aan het einde van elk contract ontvang je een bonus. Bovendien krijg je als half-timer of full-timer een reisverzekering. Ook worden alle reiskosten vergoed. Lees ook ons artikel over de kosten van levensonderhoud in Japan om de bedragen in context te kunnen plaatsen.

Per contract heb je recht op 10 vakantiedagen, die je vanaf 6 maanden na indiensttreding kunt gebruiken. Ook heb krijg je alle Japanse feestdagen en kerstmis (wat geen officiële feestdag is in Japan) vrij.

In bepaalde gevallen kan het bedrijf optreden als sponsor voor je Japanse werkvisum. Hiervoor moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

Bij Berlitz heb je redelijk wat mogelijkheden tot ontwikkeling. Natuurlijk is er de on-the-job training waar je je hele loopbaan voordeel uit kunt halen, maar er zijn ook voldoende doorgroei mogelijkheden binnen het bedrijf. Dat is iets wat je bij andere talenscholen minder ziet.

Training


Voor je kunt beginnen met je baan bij Berlitz zul je eerst een zesdaags training programma moeten doorlopen. Voor deze dagen krijg je niet betaald en je bent ook zelf verantwoordelijk voor je huisvesting tijdens de training. Na deze eerste training zijn er nog regelmatig training sessies op een van de kantoren van Berlitz. Voor deze vervolg training krijg je wel betaald.

Berlitz

Solliciteren bij Berlitz

Om te kunnen solliciteren op (bijna) alle vacatures van moet je in het bezit zijn van een Japans werkvisum. Maar ook als je nu nog niet in Japan werkt maar wel op zoek bent is het raadzaam om de vacature pagina in de gaten te houden.