iTTTi Japan

Werken bij iTTTi Japan

iTTTi Japan

ITTTi Japan onderhoud een netwerk van zo’n 1.200 les lokalen verspreid over alle regio’s van Japan met uitzondering van Tokyo en de eilanden van Okinawa. De focus ligt op Engelse conversatie lessen voor kinderen tussen 3 en 15 jaar oud. Peppy Kids Club is het hoofd merk waaronder iTTTi Japan de meeste lokalen heeft ondergebracht. iTTTi Japan opereert ook lokalen onder de merken Goosky Studio en Wish AcademyiTTTi Japan leraren worden in sommige regio’s ook ingezet voor onderwijs ondersteuning in het middelbaar onderwijs.

Het werk


Zowel bij Peppy Kids Club als bij Goosky Studio is een buitenlandse leraar (binnen het bedrijf wordt dat Native Teacher genoemd) verantwoordlijk voor maximaal vier lokalen. In elk lokaal krijgen de leerlingen drie weken per maand les van een Japanse leraar (Japanese Teacher). Van de Japanse leraar krijgen de leerlingen nieuwe leerstof aangereikt, weliswaar zoveel mogelijk in het Engels, maar met ruimte voor uitleg in het Japans. De vierde week komt de Native Teacher de nieuw geleerde stof oefenen met de leerlingen waarbij absoluut geen Japans gesproken mag worden. Een Native Teacher rouleert dus elke maand door vier vaste scholen.

Arbeidsvoorwaarden


Het bruto loon van een iTTTi Japan leraar is ¥ 245.000 per maand. De Japanse inkomstenbelasting is ongeveer 11%, dus netto houd je ongeveer ¥ 218.050 per maand over. Verder krijg je al je reiskosten vergoed. Je werkt op basis van een jaarcontract. Aan het einde van elk contract ontvang je een bonus. De bonus bedraagt maximaal ¥ 80.000 aan het einde van het eerste contract en maximaal ¥ 130.000 aan het einde van elk daaropvolgende jaar. Dit moet je natuurlijk plaatsen in het kader van kosten van het levensonderhoud in Japan.

Bij aanvang van je eerste jaarcontract krijg je 10 vakantiedagen. Dit loopt op naarmate je langer in dienst bent. Aan het einde van elk jaar krijg je de mogelijkheid om te verlengen.

iTTTi Japan treedt op als sponsor voor je werkvisum. Zij kennen precies de weg door de bureaucratie en zorgen ervoor dat je de juiste documenten zo correct mogelijk invult. Houdt er wel rekening mee dat je een Bachelor diploma moet hebben om in aanmerking te komen voor een werkvisum in Japan.

Training


De eerste twee weken van je eerste contract krijg je een intensieve training. Je maakt kennis met de manier van les geven bij Peppy Kids Club. In twee weken wordt je op een praktijkgerichte manier klaar gestoomd om je eigen lessen met succes te kunnen volbrengen.

Huisvesting


iTTTi Japan biedt alle leraren de mogelijkheid om via het bedrijf huisvesting te betrekken. Het is voor buitenlanders in Japan niet altijd makkelijk om een appartement te huren. Er komen allerlei dingen bij kijken die door cultuur bepaald zijn. Huisbazen maken soms misbruik van de onwetendheid van buitenlanders en laten ze veel te veel betalen. iTTTi Japan fungeert als tussenpersoon. Het bedrijf huurt in alle regio’s waar les lokalen zijn appartementen voor de leraren die daar gebruik van willen maken. De huur wordt verrekend met je maandsalaris.

iTTTi Japan

Solliciteren bij iTTTi Japan

iTTTi Japan is het hele jaar door op zoek naar nieuwe leraren. Heb jij interesse om een jaar of langer voor dit bedrijf te werken? Verstuur dan nu direct je sollicitatie. Als iTTTi Japan interesse in je heeft zal een medewerker van het bedrijf zo snel mogelijk contact met je opnemen.