Werken als skileraar

Werken als skileraar

Iedereen heeft wel een beeld bij Japan. Voor velen zal dit (gedeeltelijk) bestaan uit tempels, drukke steden en electronica. Fervente wintersporters denken natuurlijk als eerste aan de befaamde Japanse poedersneeuw, onder de powder junkies bekend als Japow.

Van over de hele wereld komen skiërs en snowboarders naar Japan voor die verse diepe poedersneeuw. De skigebieden van Japan doen absoluut niet onder voor de Europese resorts in Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. En net als het voor veel Nederlanders een droom is om de hele winter in de Alpen door te brengen zijn er in Japan ook mogelijkheden om aan de slag te gaan als skileraar.

Werken als skileraar in Japan

Als skileraar in Japan ben je niet alleen de hele winter heerlijk aan het krassen door de poeder, je leert ook de fantastische cultuur en de uitstekende keuken kennen. En om nog maar te zwijgen over de heerlijke combinatie van skiën en onsen, of zoals de Japanners het noemen: Ski & Soak.

De vraag is natuurlijk, hoe krijg ik dit voor elkaar? Sinds 1 april 2020 is het voor Nederlanders mogelijk om een Working Holiday Visum voor Japan te krijgen, en dat maakt een heleboel mogelijk.

Snowminds

Via Snowminds vinden ieder seizoen honderden Nederlanders een plekje als skileraar in de skigebieden in Oostenrijk, Canada, Spanje, Zwitserland, Nieuw-Zeeland, Australië, Zuid-Afrika en, jawel, Japan!

Bovendien doet Snowminds meer dan alleen plaatsing, ze bieden je een opleiding van 3 weken aan mét baangarantie.

Snowminds

Evergreen

Evergreen is gevestigd in het skigebied van Hakuba. Ja, er wordt skiles gegeven, maar je kunt hier ook een gids boeken om mee off-piste te skiën. Wil je dus eigenlijk nog net iets meer dan skileraar dan kun je ook aan de slag als Back Country Guide.

In het zomerseizoen houden de gidsen van Evergreen zich bezig met het begeleiden van kano-tours, kayak-tours, mountainbike-tours en allerlei andere groene buitensport activiteiten.

Evergreen