Vacature sites voor buitenlanders in Japan

Vacature sites voor buitenlanders in Japan

Op deze pagina

Je kunt wel willen werken in Japan, maar je zult dan natuurlijk wel een baan nodig hebben. De sector met de meeste buitenlandse werknemers in Japan is die van de Engelse talenscholen. Deze scholen hebben wervingskantoren buiten Japan. In de meeste gevallen zul je een dagje naar Londen moeten voor een sollicitatieronde als je vanuit hier solliciteert.

Er zijn echter ook andere mogelijkheden. Die zijn minder dik gezaaid dan de mogelijkheden bij de talenscholen en dus ook moeilijker te vinden. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als skileraar of je kansen wagen als model. Er zijn een aantal goede vacature sites die banen bij bedrijven in Japan onder de aandacht brengen.

Vacature sites

Japan Careers Program

Japan Careers Program

Een relatief nieuwe speler die er vooral op gericht is om de afstand tussen Japan en de rest van de wereld kleiner te maken door diversiteit en internationalisering toe te voegen aan de Japanse arbeidsmarkt. Japan Careers Program matcht getalenteerde studenten en werknemers met Japanse bedrijven die zich internationaal willen profileren.

JobsInJapan.com

JobsInJapan.com

JobsInJapan.com heeft honderden vacatures beschikbaar voor buitenlanders in Japan, zelfs als je geen Japans spreekt. De bedrijven die via deze site werven helpen je niet alleen aan werk, ze helpen je ook met het verkrijgen van de benodigde papieren voor je visum aanvraag.

GaijinPot

GaijinPot

De meest bekende site onder buitenlanders die in Japan wonen en werken is GaijinPot. Veel Engelse scholen, ook de kleineren zonder buitenlandse wervingskantoren, plaatsen hier hun vacatures. Hoewel er ook wel vacatures voor ander werk tussen staan de hoofdmoot toch Engels geven te zijn.

DaiJob

DaiJob

Op DaiJob vind je vacatures die niet gefocust zijn op lesgeven. Vooral in de IT sector in Japan is er veel vraag naar buitenlandse specialisten, maar in totaal heeft deze site vacatures in ongeveer 20 verschillende categorieën. Veel van de vacatures zijn alleen interessant als je zowel Engels als Japans spreekt.

CareerCross

CareerCross

Spreek je Engels en Japans? Op CareerCross vind je een uitgebreid aanbod aan vacatures waar een tweetalige achtergrond vereist is. Je hoeft niet voor alle vacatures vloeiend Japans te spreken en je kunt zoeken naar banen die bij jouw niveau passen. Voor in de sectoren IT en accounting is het aanbod aan vacatures groot.