Verwarmde wc bril

Japan, land van gemak: verwarmde wc brillen

Japan heeft veel: oude tradities, rijke cultuur, lekker eten, prachtige natuur, hypermoderne electronica, de snelste treinen ter wereld, en heel veel meer. In Japan geloofd men erg in het gemak dat de mens dient. Zo vind je op vrijwel iedere hoek van de straat een convenience store en op vrijwel iedere wc-pot in Japan een verwarmde wc bril.

Verwarmde wc brillen


Je kent het wel, het moment dat je achterwerk de bril raakt op een winterse ochtend. Brrr… Maar na een paar seconden is het temperatuurverschil tussen zitting en zitvlak genormaliseerd en kun je op je gemak de krant lezen.

Japanners hebben het al snel koud en gebruiken graag technologie om problemen op te lossen. Bevroren billen bleek nou precies zo’n probleem waar technologie uitkomt kon brengen. Door een warmte-element te verstoppen in de wc bril hoeft geen Japanner meer tot 10 te tellen voordat de krant opgeslagen kan worden.

Ik was niet gewaarschuwd tijdens mijn eerste reis naar Japan en toen ik nietsvermoedend neerstreek kreeg ik de verrassing van mijn leven. En ik moet zeggen, het was bepaald niet onprettig.

De verwarmde toiletbril is doorontwikkeld en bevat intussen ook standaard een bidet, natuurlijk met warm water. Ook niet vervelend.

Je bent niet écht in Japan geweest als je de verwarmde toiletbril niet ervaren hebt. Gelukkig kom je ze vrijwel overal tegen, met of zonder sproeier. Een absolute must-have Japan ervaring.