Werken in Japan

Werken in Japan

Om de Japanse cultuur en de taal echt goed te leren kennen is een reis van een paar weken veel te kort. Dompel jezelf onder in de samenleving, breng een langere tijd in Japan door. Hier lees je alles over de mogelijkheden van werken in Japan.

Japan Forum

Vraag over Japan?

Stel ‘m op Japan Forum!

Visum

Voor je überhaupt na kunt gaan denken over een verhuizing naar Japan zal je eerst moeten uitzoeken of er een geschikt visum is dat aansluit bij jouw situatie en achtergrond. Er is een lange lijst met visumcategorieën te vinden op de site van het Japanse Ministerie van Buitenlandse Zaken. Op deze site beperken we ons tot de meest voorkomende visa.

 • Japans werkvisum in 4 stappen

  Japans werkvisum in 4 stappen

  Als je in Japan wilt werken en je bent geen Japans staatsburger dan heb je een werkvisum nodig. Hier lees je precies hoe je aan zo’n visum komt.

 • Working Holiday visum Japan

  Working Holiday visum Japan

  Het Working Holiday Visum is perfect als je een jaar door Japan wilt reizen. Dit visum is nu ook beschikbaar voor Nederlanders!

Werken in Japan

Er is enorm veel te vertellen over het onderwerp. In de onderstaande gidsen stippen we een aantal belangrijke punten aan die van belang zijn. Lees alles goed door, want vanwege bepaalde visum eisen is een arbeidsavontuur in Japan niet voor iedereen weggelegd.

Specifieke sectoren

Er zijn een aantal sectoren die in het bijzonder aantrekkelijk zijn voor buitenlanders die in Japan op zoek zijn naar werk. Welke optie past het best bij jou?

 • Werken als leraar Engels

  Werken als leraar Engels

  Wil jij aan de slag als leraar Engels in Japan? Wat heb je nodig op het gebied van kwalificaties en hoe zit het met het visum?

 • Werken als model

  Werken als model

  Er is in Japan een behoorlijke vraag naar westerse modellen. Lijkt het je wel wat om in Japan te werken als model, lees dan snel hoe je dit aan kunt pakken.

 • Werken als skileraar

  Werken als skileraar

  Net als het voor veel Nederlanders een droom is om de hele winter in de Alpen door te brengen zijn er in Japan ook kansen om aan de slag te gaan als skileraar.