Fushimi Inari Taisha

Japan reisgids

Japan is een prachtig land en een uitstekende reisbestemming. Onze reisgids helpt je met het ontdekken van dit bijzondere land. De Japanse cultuur is meer dan duizend jaar oud. Een cultuur van respect en balans. Reizen in Japan is een ontdekkingsreis langs eeuwenoude tempels in balans met een moderne samenleving.

Japan Rail Pass

Met de Japan Rail Pass reis je 7, 14 of 21 dagen onbeperkt met alle treinen van Japan Railways.

Auto huren

De beste manier om Japan in je eigen tempo en in volledige vrijheid te verkennen is met de auto.

Accommodatie

Tijdens jouw reis naar Japan kun je kiezen uit 12 verschillende soorten accommodatie.

Excursies

Japan is prima zelfstandig te ervaren. Wat natuurlijk overal geldt: extra informatie voegt een extra dimensie toe.

Vliegtickets

Om in Japan te komen heb je weinig andere keuze dan vliegen. Ook binnen Japan is vliegen vaak de beste optie.

Reisschema’s

Laat ons je helpen met het uitstippelen van je reis route. Bekijk onze voorbeelden van reisschema’s of boek een volledige reis

Regionale reisgidsen


Japan is onderverdeeld in 9 regio’s. De twee belangrijksten hiervan zijn Kanto, de regio rond Tokyo, en Kansai, de regio rond Kyoto en Osaka. Deze twee regio’s worden historisch gezien gescheiden door de plaats waar in 1600 de Slag bij Sekigahara plaats vond. Wij hebben per stad een reisgids voor je geschreven en die gidsen per regio bij elkaar gebundeld in regiogidsen. Hieronder vindt je de regiogidsen in volgorde van noord naar zuid:

Hokkaido reisgids

Hokkaido

Hokkaido is het op een na grootste van de vier grote eilanden van Japan en een prachtige plek om van de natuur te genieten.

Tohoku reisgids

Tohoku

Tohoku, de noordelijkste regio van het hoofdeiland Honshu, bestaat uit 6 prefecturen. Bezoekers komen vooral naar deze regio voor de rust en de natuur.

Kanto reisgids

Kanto

De Kanto regio is het grootste relatief vlakke gebied van Japan en enorm dicht bevolkt. De twee grootste steden van Japan, Tokyo en Yokohama, liggen hier.

Chubu reisgids

Chubu

Chubu is de centrale regio van Japan. De belangrijkste stad in deze regio is Nagoya in het westen. In het oosten van de regio ligt Mount Fuji.

Kansai reisgids

Kansai

De regio Kansai ligt ongeveer in het midden van Japan. Hier vind je grote steden zoals Osaka, Kyoto en Nara.

Chugoku reisgids

Chugoku

De regio Chugoku, letterlijk “Centraal Land”, vormt het westen van het hoofdeiland Honshu. Vooral het noorden van de regio is nog onontdekt door toeristen.

Shikoku reisgids

Shikoku

Het eiland Shikoku ligt ten zuiden van de westelijke regio Chugoku op het hoofdeiland Honshu. Veel inwoners van het drukke vasteland vieren vakantie op Shikoku.

Kyushu reisgids

Kyushu

Kyushu is het 3de eiland van Japan. Veel reizigers komen niet verder dan Fukuoka in het noorden, maar verder zuidelijk is er veel meer te ontdekken.

Okinawa reisgids

Okinawa

De archipel van Okinawa wordt gevormd door een groep tropische eilanden halverwege Japan en Taiwan. Hier vind je onder andere de mooiste stranden van Japan.

Themagidsen


Niet alle onderwerpen over reizen in Japan zijn te vangen onder een regio of lokale reisgids. Voor deze onderwerpen hebben we een aantal themagidsen voor je samengesteld.

 • Attractieparken

  Attractieparken

  Je kunt natuurlijk naar Japan komen voor de eeuwenoude cultuur en de prachtige gebouwen, maar je vind er ook de beste attractieparken van Azië.

 • Duurzaam naar Japan

  Duurzaam naar Japan

  Ben jij bewust bezig met de impact van jouw reizen op het klimaat en de lokale bevolking? Ontdek hoe je zo duurzaam mogelijk naar Japan reist.

 • Golden Week 2023

  Golden Week 2023

  De langste vakantieperiode voor veel Japanners is Golden Week. In de periode van 29 april t/m 5 mei vallen maar liefst 4 nationale feestdagen.

 • Internet in Japan

  Internet in Japan

  Tegenwoordig kunnen we ons geen leven meer indenken zonder internet verbinding. In deze themagids lees je alles over internet tijdens je Japan reis.

 • Japanse tuinen

  Japanse tuinen

  De Japanse tuinen zijn wereldberoemd vanwege hun unieke aanleg. Overal ter wereld worden dit soort tuinen aangelegd maar alleen in Japan vind je de originelen.

 • Kastelen in Japan

  Kastelen in Japan

  Misschien heb je wel eens een foto gezien van een van de witte samoerai kastelen uit Japan. Ze zijn door het hele land te vinden. Lees hier waar!

 • Kersenbloesem in Japan

  Kersenbloesem in Japan

  Als de lente komt in Japan dan trekt een golf van roze bloesem over Japan. De kersenbloesem, sakura in het Japans, is een fenomeen dat je niet mag missen.

 • Onsen in Japan

  Onsen in Japan

  Japan ligt op een kruising van aardplaten. Dit zorgt voor veel ondergrondse thermische activiteit wat weer zorgt voor heerlijke warmwaterbronnen, de onsen.

 • Regenseizoen in Japan

  Regenseizoen in Japan

  In Japan markeert het regenseizoen de overgang van lente naar zomer. De periode valt ieder jaar in juni en juli.

 • Skiën in Japan

  Skiën in Japan

  In Japan kun je uitstekend skiën. De lichte Japanse poedersneeuw is een begrip onder skiërs van over de hele wereld.

 • Sumoworstelen

  Sumoworstelen

  De typisch Japanse sport waarin zwaarlijvige worstelaars in korte onderlingen wedstrijden hun krachten meten.

 • Weer in Japan

  Weer in Japan

  Hoe je jouw reis beleeft hangt sterk af van het weer. Wanneer is het heet, koud en regent het in Japan? Wanneer bloeit de kersenbloesem?

Vervoer

Maak je tijdens je reis gebruik van het openbaar vervoer? Dan wil je natuurlijk precies weten hoe alles werkt. In deze speciale reisgidsen lees je precies hoe je gebruik maakt van bus en trein in Japan.


 • Auto huren

  Auto huren

  De beste manier om Japan in je eigen tempo en in volledige vrijheid te verkennen is met de auto.

 • Japan Rail Pass

  Japan Rail Pass

  Met de Japan Rail Pass reis je 7, 14 of 21 dagen onbeperkt met alle treinen van Japan Railways.

 • Regionale treinpassen

  Regionale treinpassen

  De Japan Rail Pass is de beste keuze voor een lange reis tussen de Japanse steden. Blijf je echter in 1 regio, dan is een regionale treinpas goedkoper.

 • Reizen met de highway bus in Japan

  Reizen met de highway bus in Japan

  Japan heeft een uitstekend netwerk van langeafstandsbussen. Vaak is de bus het goedkoopste optie om van A naar B te komen.

 • Reizen met de Shinkansen in Japan

  Reizen met de Shinkansen in Japan

  De Shinkansen hogesnelheidstreinen spring met hun aerodynamische vorm direct in het oog. Je reist er razend snel mee door heel Japan.

 • Reizen met de trein in Japan

  Reizen met de trein in Japan

  Er ligt zo’n 27.000 kilometer spoor in Japan. Geen wonder dus dat de trein het belangrijkste vervoersmiddel is voor reizigers en forenzen.

Vragen van Japan Forum


 • door FirstTimeJapan
  Hallo 🙂 In mei/juni gaan mijn man en ik voor het eerst naar Japan, een droom die uitkomt! We hebben 23 volle dagen en zijn van plan om met JR pass te reizen (21 dagen). We zijn erg geïnteresseerd in de cultuur, het eten en de natuur. (We zijn geen super hikers of bergbeklimmers, maar […]
 • door isch
  Hallo, Ik heb een vraag waar wij maar geen antwoord op kunnen vinden. Namelijk: Wij reizen eind april onderandere met de trein van Osaka naar Mt.Fuji, en maken dan gebruik van de treindiensten van verschillende treinmaatschappijen, kunnen wij één treinkaart kopen voor het hele traject (en zo ja waar dan) of moeten we voor elk […]
 • door Yannick
  Hallo, Wij gaan van 9 mei tot 31 mei naar Japan. Wij hebben een reisschema gemaakt en zouden graag weten of dit goed is. 10 mei tot 14 mei Tokyo 14-19 mei Kyoto,we gaan ook dagtrips vanaf daar doen. 19-22 mei Osaka 22-24 mei Hiroshima Is Nagasaki ook interessant om te bezoeken ? 24 mei […]
 • door HueDeck
  Hoi! Wij gaan volgende maand voor iets meer dan anderhalve maand naar Japan (heel veel zin in). Nu was ik eerst aan het kijken naar de mogelijkheden voor een pocket wifi maar kwam ik al snel via de ervaar-japan website uit bij Ubigi eSim. Nu lijkt dit mij een hele mooie én betaalbare optie maar […]
 • door Agneta
  Is het mogelijk om Hakone National Park en Mount Fuji en het 5 Lakes gebied vanaf 1 plaats te bezoeken? Wat zou dan de beste plaats zijn? We kijken nu naar Gora en Hakone, maar zou Gotenba ook handig kunnen zijn? Of misschien nog een andere plaats? En hoeveel nachten? We denken nu aan 4.