Fushimi Inari Taisha

Japan reisgids

Japan is een prachtig land en een uitstekende reisbestemming. De Japanse cultuur is meer dan duizend jaar oud. Een cultuur van respect en balans. Reizen in Japan is een ontdekkingsreis langs eeuwenoude tempels in balans met een moderne samenleving.

Japan Rail Pass

Met de Japan Rail Pass reis je 7, 14 of 21 dagen onbeperkt met alle treinen van Japan Railways.

Auto huren

De beste manier om Japan in je eigen tempo en in volledige vrijheid te verkennen is met de auto.

Accommodatie

Tijdens jouw reis naar Japan kun je kiezen uit 12 verschillende soorten accommodatie.

Excursies

Japan is prima zelfstandig te ervaren. Wat natuurlijk overal geldt: extra informatie voegt een extra dimensie toe.

Vliegtickets

Om in Japan te komen heb je weinig andere keuze dan vliegen. Ook binnen Japan is vliegen vaak de beste optie.

Reisschema’s

Laat ons je helpen met het uitstippelen van je reis route. Bekijk onze voorbeelden van reisschema’s of boek een volledige reis

Regionale reisgidsen


Japan is onderverdeeld in 9 regio’s. De twee belangrijksten hiervan zijn Kanto, de regio rond Tokyo, en Kansai, de regio rond Kyoto en Osaka. Wij hebben per stad een reisgids voor je geschreven en die reisgidsen per regio bij elkaar gebundeld in regiogidsen. Hieronder vindt je de regiogidsen in volgorde van noord naar zuid:

Hokkaido reisgids

Hokkaido

Hokkaido is het op een na grootste van de vier grote eilanden van Japan en een prachtige plek om van de natuur te genieten.

Tohoku reisgids

Tohoku

Tohoku, de noordelijkste regio van het hoofdeiland Honshu, bestaat uit 6 prefecturen. Bezoekers komen vooral naar deze regio voor de rust en de natuur.

Kanto reisgids

Kanto

De Kanto regio is het grootste relatief vlakke gebied van Japan en enorm dicht bevolkt. De twee grootste steden van Japan, Tokyo en Yokohama, liggen hier.

Chubu reisgids

Chubu

Chubu is de centrale regio van Japan. De belangrijkste stad in deze regio is Nagoya in het westen. In het oosten van de regio ligt Mount Fuji.

Kansai reisgids

Kansai

De regio Kansai ligt ongeveer in het midden van Japan. Hier vind je grote steden zoals Osaka, Kyoto en Nara.

Chugoku reisgids

Chugoku

De regio Chugoku, letterlijk “Centraal Land”, vormt het westen van het hoofdeiland Honshu. Vooral het noorden van de regio is nog onontdekt door toeristen.

Shikoku reisgids

Shikoku

Het eiland Shikoku ligt ten zuiden van de westelijke regio Chugoku op het hoofdeiland Honshu. Veel inwoners van het drukke vasteland vieren vakantie op Shikoku.

Kyushu reisgids

Kyushu

Kyushu is het 3de eiland van Japan. Veel reizigers komen niet verder dan Fukuoka in het noorden, maar verder zuidelijk is er veel meer te ontdekken.

Okinawa reisgids

Okinawa

De archipel van Okinawa wordt gevormd door een groep tropische eilanden halverwege Japan en Taiwan. Hier vind je onder andere de mooiste stranden van Japan.

Themagidsen


Niet alle onderwerpen over reizen in Japan zijn te vangen onder een regio of lokale reisgids. Voor deze onderwerpen hebben we een aantal themagidsen voor je samengesteld.

Attractieparken in Japan

Attractieparken

Je kunt natuurlijk naar Japan komen voor de eeuwenoude cultuur en de prachtige gebouwen, maar je vind er ook de beste attractieparken van Azië.

Duurzaam naar Japan

Duurzaam naar Japan

Ben jij bewust bezig met de impact van jouw reizen op het klimaat en de lokale bevolking? Ontdek hoe je zo duurzaam mogelijk naar Japan reist.

Golden Week

Golden Week

De langste vakantieperiode voor veel Japanners is Golden Week. In de periode van 29 april t/m 5 mei vallen maar liefst 4 nationale feestdagen.

Internet in Japan

Internet in Japan

Tegenwoordig kunnen we ons geen leven meer indenken zonder internet verbinding. In deze themagids lees je alles over internet tijdens je Japan reis.

Japanse tuinen

Japanse tuinen

De Japanse tuinen zijn wereldberoemd vanwege hun unieke aanleg. Overal ter wereld worden dit soort tuinen aangelegd maar alleen in Japan vind je de originelen.

Kasteel Tsuruga

Kastelen in Japan

Misschien heb je wel eens een foto gezien van een van de witte samoerai kastelen uit Japan. Ze zijn door het hele land te vinden. Lees hier waar!

Kusatsu Onsen

Onsen in Japan

Japan ligt op een kruising van aardplaten. Dit zorgt voor veel ondergrondse thermische activiteit wat weer zorgt voor heerlijke warmwaterbronnen, de onsen.

Skiën in Japan

Skiën in Japan

In Japan kun je uitstekend skiën. De lichte Japanse poedersneeuw is een begrip onder skiërs van over de hele wereld.

Sumoworstelen

Sumoworstelen

De typisch Japanse sport waarin zwaarlijvige worstelaars in korte onderlingen wedstrijden hun krachten meten.

Weer in Japan

Weer in Japan

Hoe je jouw reis beleeft hangt sterk af van het weer. Wanneer is het heet, koud en regent het in Japan? Wanneer bloeit de kersenbloesem?

Openbaar vervoer

Maak je tijdens je reis gebruik van het openbaar vervoer? Dan wil je natuurlijk precies weten hoe alles werkt. In deze speciale reisgidsen lees je precies hoe je gebruik maakt van bus en trein in Japan.


Reizen per bus

Reizen met de highway bus

Japan heeft een uitstekend netwerk van langeafstandsbussen. Vaak is de bus het goedkoopste optie om van A naar B te komen.

Reizen per Shinkansen

Reizen met de Shinkansen

De Shinkansen hogesnelheidstreinen spring met hun aerodynamische vorm direct in het oog. Je reist er razend snel mee door heel Japan.

Reizen per trein

Reizen met de trein

Er ligt zo’n 27.000 kilometer spoor in Japan. Geen wonder dus dat de trein het belangrijkste vervoersmiddel is voor reizigers en forenzen.

Trein

Regionale treinpassen

De Japan Rail Pass is de beste keuze voor een lange reis tussen de Japanse steden. Blijf je echter in 1 regio, dan is een regionale treinpas goedkoper.

Vragen van Japan Forum


 • door Karin
  Hi! Ik wil met mijn zoon van 14 komend voorjaar naar Japan.. is zijn grote droom. Nu zijn wij geen doorgewinterde reizigers en ik vraag me af of het makkelijk is om een reis van 12-14 dagen op eigen houtje te doen… of is het verstandiger met een groepsreis mee te gaan? We spreken geen […]
 • door MirjamRijke-Huberts
  Wij gaan volgend jaar naar Japan. Nu heb ik wel gevonden dat je minimaal 3 corona vaccinaties gehad moet hebben. Maar ik kan nergens vinden vanaf welke leeftijd dat is? Iemand hier ervaring mee?
 • door WillemVerhoeven
 • door Pirre
  Hallo allemaal. Ik ben nieuw hier. Drie jaar geleden bezocht ik het land tussen Kyoto en Hiroshima. Een onvergetijke reis. Wanneer Japan de grenzen opent voor gevaccineerde Europeanen zou ik deze keer een roadtrip willen maken vanuit Tokio tot de uithoeken van Hokkaido en terug. Ik vraag me wel af of een roadtrip maken in […]
 • door tommetjeve
  Hallo allemaal, Omdat ik deze vakantie vanwege corona niet weg ben geweest, ben ik van plan om volgend jaar een extra speciale reis te maken (indien het dan wel weer kan). Mijn oog is daarbij gevallen op Japan. Ik heb altijd al een stedentrip willen doen naar Tokyo, maar toen ik meer informatie ging opzoeken […]