Weer in Hakone

Komende dagen in Hakone
maandag
dinsdag
woensdag
22 jul
23 jul
24 jul
Hakone
Hakone
Hakone
21°C
22°C
22°C
29°C
29°C
28°C
lichte regen
lichte regen
lichte regen

Hakone is een van de 10 mooiste stadjes van Japan. Niet zo heel ver weg van de gonzende metropool van Tokyo die 24 uur per dag door raast is het hier verrassend rustgevend. Het dorp is vergeven van tempels, tuinen met houten bruggetjes, rode lantaarns en schrijnpoorten. Het is toeristisch maar kalm, ingeklemd tussen de heuvels.

Dit is de perfecte uitvalsbasis om het Fuji-Hakone-Izu National Park te verkennen. Hier vind je de Grote Kokende Vallei (Owakudani), prachtige tempels en schrijnen, het Ashinoko Meer en het Beeldenpark.

Verder staat de regio bekend om de uitstekende onsen kuuroorden. Ondergrondse vulkanische activiteit zorgt voor een weelde aan warmwaterbronnen die bij uitstek geschikt zijn om in te baden. De meeste hotels hier hebben een onsen bad speciaal voor hotelgasten.

De regio is helemaal ingericht op toeristen, en het National Park is dan ook uitstekend te bereiken. Er zijn verscheidene vormen van openbaar vervoer: de trein, een kabeltreintje, een kabelbaan, de bus en zelfs een schip dat op het Ashinoko Meer rond vaart.

Met deze reisgids helpen we je op weg met het verkennen van deze prachtige natuurlijke regio, verbazend dichtbij de hoofdstad. Onder het kopje Zien & doen lees je wat je absoluut gezien moet hebben tijdens je verblijf en onder het kopje Vervoer lees je hoe je je weg vind in dit relatief uitgestrekte gebied. Je ervaring hangt nauw samen met waar in de regio je overnacht. Een traditioneel Japanse ryokan hoort er eigenlijk wel bij. Meer hierover lees je onder het kopje Hotels.

Zien & doen in Hakone


 • Ashinoko Meer

  Ashinoko Meer

  Het meer Ashinoko is 3.000 jaar geleden ontstaan na de laatste uitbarsting van Mount Hakone. Vanaf het meer heb je uitzicht op Mount Fuji.

 • Beeldenpark

  Beeldenpark

  Het Beeldenpark Hakone is een buitengewoon mooi openluchtmuseum met werken van grote internationale kunstenaars in een natuurlijke setting.

 • Choan-ji

  Choan-ji

  De Boeddhistische tempel Choan-ji ligt in een rustig gebied in Hakone. In de herfst is het een populaire spot om van de verkleurende bladeren te genieten.

 • Hakone Jinja

  Hakone Jinja

  Het prachtige Shinto heiligdom Hakone Jinja staat diep in het bos aan de voet van Mount Hakone. Een van de torii poorten staat in het Ashi Meer.

 • Hakone Onsen

  Hakone Onsen

  De warmwaterbronnen van Hakone vormen een populair kuuroord. De bronnen van Hakone Onsen leveren water aan tientallen baden in de regio.

 • Hakone Ropeway

  Hakone Ropeway

  De Hakone Ropeway is een kabelbaan die onderdeel is van de sightseeing route door Hakone. Tijdens de rit van 30 minuten heb je een prachtig uitzicht.

 • Hakone Tozan Railway

  Hakone Tozan Railway

  De spectaculaire spoorlijn van Hakone Tozan Railway loopt tussen Hakone-Yumoto en Gora via drie switchbacks de berg op.

 • Kasteel Odawara

  Kasteel Odawara

  In de machtsstrijd om een verenigd Japan eind 16e eeuw speelde Kasteel Odawara een belangrijke rol. Het kasteel ligt op de route naar Hakone.

 • Komagatake Ropeway

  Komagatake Ropeway

  De Komagatake Ropeway verbindt de oever van het Ashinoko Meer met de Kamogatake Peak. Vanaf de top is op heldere dagen is Mount Fuji te zien.

 • Owakudani

  Owakudani

  De vallei Owakudani ligt in een 3.000 jaar oude krater. In het gebied is veel vulkanische activiteit, wat voor bijzondere natuur zorgt.

 • Sengokuhara Grasveld

  Sengokuhara Grasveld

  Op de westelijke helling van Mount Hakone ligt een voor Japan bijzonder natuurverschijnsel. Het Sengokuhara Grasveld is begroeid met pampasgras.

 • Tokaido Checkpoint

  Tokaido Checkpoint

  Het Hakone Tokaido Checkpoint was in de Edoperiode een belangrijke controlepost op de Tokaido, de weg tussen Tokyo en Kyoto.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Hakone. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Hakone.

Mount Fuji

Vervoer


 • Hakone Freepass

  Hakone Freepass

  Met de Hakone Freepass maak je 2 of 3 dagen lang onbeperkt gebruik van al het openbaar vervoer in de Hakone regio, inclusief retour vanaf Tokyo.

 • Openbaar vervoer in Hakone

  Openbaar vervoer in Hakone

  Hakone is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en alle transport opties in de regio sluiten goed op elkaar aan.

 • Rondje Hakone

  Rondje Hakone

  Het Rondje Hakone is een populaire en charmante manier om in 1 dag de hoogtepunten van Hakone te ontdekken.

Hotels


De regio is vrij groot, met behoorlijk wat keuze aan hotels. Veel toeristen verblijven in Yumoto, het eindpunt van de treinen uit Tokyo en Odawara. Deze dorpskern is daardoor erg toeristisch. Leuker is het om te verblijven in een van de andere dorpskernen in de regio, en dan vooral in een traditioneel Japanse ryokan.

 • Gora

  Gora

  Gora ligt midden in het Nationaal Park Fuji-Hakone-Izu en is de perfecte uitvalsbasis om dieper de natuur in te duiken.

 • Hakone-Yumoto

  Hakone-Yumoto

  Yumoto vormt de toegangspoort tot de regio. Hier komen de treinen uit Tokyo aan en vind je de meeste hotels.

 • Moto-Hakone

  Moto-Hakone

  Deze dorpskern ligt aan de zuidzijde van het Ashinoko Meer op loopafstand van meerdere bezienswaardigheden.

 • Tonosawa

  Tonosawa

  Voor rust, ruimte en een echte “berg-ervaring” kies je voor een overnachting in Tonosawa.

Van ons blog


 • 7 beste ryokan in Japan

  7 beste ryokan in Japan

  Ervaar de traditionele Japanse gastvrijheid op z’n best in een ryokan, een typisch Japans pension. Dit zijn de beste ryokan in Japan.

 • 6 dingen om te doen in Hakone

  6 dingen om te doen in Hakone

  Het dorpje Hakone is een populaire bestemming voor onsen liefhebbers. Maar er is meer dan alleen de bronnen. Dit zijn 6 dingen die je kunt doen in Hakone.

 • 10 mooiste stadjes van Japan

  10 mooiste stadjes van Japan

  De mooiste plekken in Japan liggen buiten de grote steden. Kleinere stadjes daarentegen kunnen prachtig zijn. Dit zijn de 10 mooiste stadjes van Japan.