Het eiland Naoshima in de Japanse Binnenzee staat vooral bekend moderne kunst. Het eiland is onderdeel van de prefectuur Kagawa en heeft door haar ligging een klimaat wat te vergelijken is met dat rond de Middellandse Zee. Zodoende is de de moderne kunst die jaarlijks veel bezoekers naar het eiland trekt niet beperkt tot musea maar ook veel buiten te vinden.

Omdat Naoshima zich als kunsteiland profileert hebben zich er redelijk wat kunstenaars gevestigd. Gecombineerd met het klimaat en de landelijkheid geeft dit het eiland een ontspannen sfeer en is het een prettige afwisselen van grote steden als Tokyo en Osaka.

Veel van de musea en kunst installaties op het eiland zijn gebouwd en worden onderhouden door het bedrijf Benesse Corporation, het Japanse moederbedrijf van onder andere het taleninstituut Berlitz dat ook in Nederland actief is. Onder de musea die door Benesse onderhouden worden horen het Chichu Art Museum en het Lee Ufan Museum. Dat Benesse uitgerekend voor Naoshima heeft gekozen heeft onder andere te maken met het feit dat het hoofdkantoor in Okayama ligt, de dichtstbijzijnde grote stad.

Openbaar vervoer


Hoewel Naoshima officiëel bij Shikoku hoort, is de makkelijkste manier om er te komen vanaf het hoofdeiland Honshu. Op het eiland zelf rijden een aantal bussen.

Ferry

Neem de JR Uno lijn (Japan Rail Pass geldig) vanaf Okayama Station naar het eindstation Uno. Vanaf de ferry terminal tegenover het station vertrekken de ferries naar Miyanoura en Honmura. De meeste bezoekers kiezen ervoor om naar Miyanoura te reizen. De ferry terminal daar heeft een aantal handige faciliteiten. In de terminal zitten een informatie centrum, fietsverhuur en bagagekluizen. Bovendien is Miyanoura het belangrijkste transport knooppunt van het eiland. Honmura heeft minder faciliteiten en wordt minder vaak bediend door ferries.

Bus

Vanaf Miyanoura rijdt er een lijnbus via Honmura naar de halte Tsutsujiso. Vanaf hier rijdt een gratis shuttle bus naar het Benesse House, het Lee Unfan Museum en het Chichu Art Museum. Verblijf je in het hotel gedeelte van Benesse House dan kan je bovendien gebruik maken van de gratis shuttle bus tussen de havens en het hotel.

Overnachten in Naoshima


Naoshima is maar een klein eiland. Er is aardig wat keuze in accommodatie. Ben je op zoek naar een leuke overnachting op het kunsteiland kijk dan eens naar deze hotels.

Episode 1

Episode 1 biedt simpele short-stay appartementen. Alle appartementen zijn voorzien van een klein keukentje, een zithoek en comfortabele bedden. Episode 1 ligt in het zuidwesten van Naoshima, vlak bij veel van de musea. Om het eiland te verkennen kun je gebruik maken van een van de gratis leenfietsen.

Bamboo Village

Een leuke plek om te verblijven met een groepje, of als je graag andere reizigers ontmoet. Bamboo Village is een hostel, met gedeelde kamers dat ook in z’n geheel geboekt kan worden.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Naoshima. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Naoshima.

Naoshima

Zien & doen in Naoshima


Ando Museum

Ando Museum

Het Ando Museum is een moderne kunst museum gevestigd in een traditioneel Japans huis in het dorpje Honmura.

Art House Project

Art House Project

Het Art House Project bestaat uit een aantal huizen in het dorpje Honmura die tot kunstproject omgetoverd zijn.

Benesse House

Benesse House

Het Benesse House is het middelpunt van Naoshima, omgetoverd door de Benesse Corporation in een kunsteiland.

Chichu Art Museum

Chichu Art Museum

Het Chichu Art Museum, gebouwd in een heuvel aan de zuidkust van het eiland, heeft een opmerkelijke moderne kunst collectie.

Lee Ufan Museum

Lee Ufan Museum

De Koreaanse kunstenaar Lee Ufan werkt graag met staal en beton. Dat is dan ook goed vertegenwoordigd in het Lee Ufan Museum.

Naoshima Bath “I ♥︎ 湯”

Naoshima Bath “I ♥︎ 湯”

Naoshima Bath “I ♥︎ 湯” is tegelijkertijd een kunstinstallatie en een openbaar badhuis.

City Guides

Er zijn nog geen City Guides beschikbaar voor Naoshima.