Kasteel Kanazawa

Kanazawa

Kanazawa

Kanazawa reisgids

Tijdens de Edoperiode (1603 – 1868) was Kanazawa de zetel van de Maeda familie. Na de Tokugawa familie die vanuit Edo (tegenwoordig Tokyo) Japan regeerden waren de Maeda de machtigste familie in Japan. Dat werd in die tijd gemeten in grondbezit en rijstproductie. Zo kwam het dat Kanazawa een culturele stad werd vergelijkbaar met Edo en Kyoto.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog is de stad gespaard gebleven van bombardementen, waardoor een aantal van de historische wijken goed bewaard gebleven zijn. De stad ligt knus tussen de Japanse Zee en de Japanse Alpen en heeft veel te bieden aan reizigers. Je vindt er prachtige historische plekken en hoogstaande musea. Het hoogtepunt van is echter tuinencomplex van Kenroku-en. Deze worden gezien als de mooisten van de “3 Grote Tuinen van Japan”.

Openbaar vervoer


Kanazawa heeft een rechtstreekse Shinkansen verbinding met Tokyo via de Hokuriku Shinkansen lijn. De trip vanaf de hoofdstad duurt ruim 2,5 uur en is gratis als je in het bezit bent van een Japan Rail Pass. Heb je geen Japan Rail Pass, dan is de bus de goedkoopste optie.

Bus

Kanazawa Station is niet echt centraal gelegen in het centrum. Vrijwel alle bezienswaardigheden liggen binnen een straal van 2 kilometer rond het kasteel en Kenroku-en. Om van het station in dit gebied te komen is de bus het handigste vervoersmiddel. Een uitgebreid busnetwerk verbindt alle attracties met elkaar en met het station. Als bezoeker heb je waarschijnlijk genoeg aan deze lijnen:

  • Kanazawa Loop Bus: Verbindt het hoofdstation met de meest interessante bezienswaardigheden
  • Kenroku Shuttle Bus: Rijdt rechtstreeks tussen het hoofdstation en Kenroku-en

Met een dagpas reis je onbeperkt met deze twee toeristische bussen en alle andere bussen in het centrum.

Overnachten in Kanazawa


Kanazawa is een populaire stop op een reisschema tussen Tokyo en Osaka. Er is een ruime keuze uit overnachtingsmogelijkheden. Het leukste is om een slaapplek te zoeken in een van de historische wijken van de stad.

Kenrokumachi

Bezoek je de stad voor de eerste keer, kies dan een hotel in de wijk Kenrokumachi. Hier zit je lekker centraal en in de buurt van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

Higashi Chaya

De wijk Higashi Chaya is het oude uitgaansgebied van de stad vergelijkbaar met de wijk Gion in Kyoto. Net als in Gion zou je hier zomaar een geisha tegen kunnen komen op straat.

Nagamachi

Deze kleine wijk ligt aan de voet van het kasteel. Vroeger verbleven de samoerai hier met hun families. De sfeer van die tijd proef je nog steeds een beetje als je hier rond loopt.

Kenroku-en

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Kanazawa. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Kanazawa.

Zien & doen in Kanazawa


Higashi Chaya

Higashi Chayagai

De wijk Higashi Chayagai is het grootste geisha district van de stad. Ervaar deze traditionele vorm van entertainment.

Kasteel Kanazawa

Kasteel Kanazawa

Kasteel Kanazawa was eeuwenlang de zetel van de Maeda familie, één van de meest invloedrijke families uit de geschiedenis van Japan.

Kenroku-en

Kenroku-en

De tuinen van Kenroku-en, vlak naast het kasteel, behoren tot de drie mooiste tuinen van Japan.

Ninja Tempel

Ninja Tempel

Deze tempel heeft officieel niets te maken heeft met ninja’s. De bijnaam komt van de vele geheime deuren in het gebouw.

City Guides

Er zijn nog geen City Guides beschikbaar voor Kanazawa.

Van ons blog


  • 10 mooiste stadjes van Japan
    De mooiste plekken in Japan liggen buiten de grote steden. Kleinere stadjes daarentegen kunnen prachtig zijn. Dit zijn de 10 mooiste stadjes van Japan.
  • Kanazawa’s geisha & samoerai wijken
    De stad Kanazawa wordt ook wel Klein Kyoto genoemd. Als je de oude samoerai en geisha wijken van de stad bezoekt begrijp je waarom.