Kanazawa reisgids

Van oudsher is Kanazawa een nijverheidsstad. Door de recente opening van een nieuwe Shinkansen hogesnelheidslijn is Kanazawa een stuk beter bereikbaar geworden.

Kanazawa ligt knus tussen de Japanse Zee en de Japanse Alpen en heeft veel te bieden aan reizigers. Je vindt er prachtige historische plekken, hoogstaande musea, een traditionele keuken en natuurlijk nijverheid. Kanazawa is zeker een bezoek waard.

Te zien in Kanazawa

Kasteel Kanazawa

Kasteel Kanazawa was van 1583 tot het eind van de Edoperiode de zetel van de Maeda familie, één van de meest invloedrijke families uit de geschiedenis van Japan. Eeuwenlang waren ze de op één na rijkste familie van het land.

Het kasteel is in de loop der tijd een aantal keer door vuur verwoest. De meest recente verwoesting dateert van 1881, toen alleen twee schuren en een poort bleven staan. De Ishikawa-mon poort staat sinds 1788 en kijkt uit over de Japanse tuinen van Kenrokuen.

Recent is een project gestart om Kasteel Kanazawa in oude glorie te herstellen. Tot begin jaren ’90 was de Universiteit van Kanazawa gevestigd op de kasteelgronden, maar sinds die verhuist is zijn een aantal van de oorspronkelijke gebouwen herrezen.

De eerste gebouwen die voltooid zijn, zijn een opslaggebouw met aan weerszijde uitkijktorens. Met behulp van traditionele techniek en materialen zien de gebouwen er nu net zo uit als het origineel in 1850. Sinds 2001 is dit gedeelte van Kasteel Kanazawa open voor het publiek.

Na 2001 zijn de meeste gebouwen weer opgebouwd zoals voor de laatste verwoesting. Het enige wat ontbreekt is het hoofdgebouw. Die brandde in 1602 volledig af en is nooit herbouwd.

Kenrokuen

De tuinen van Kenrokuen behoren samen met Korakuen in Okayama en Kairakuen in Mito tot de drie mooiste tuinen van Japan. Kenrokuen behoorde tot het domein van het naastgelegen Kasteel Kanazawa. De tuinen werden aangelegd door de machtige Maeda familie die in het kasteel woonden. De aanleg duurde zo’n tweehonderd jaar.

In 1871 werd Kenrokuen opengesteld voor het publiek. Sindsdien kan iedereen genieten deze prachtige tuinen midden in de stad. De tuinen zijn zo aangelegd dat er ieder seizoen van het jaar wel iets te zien is.