Hiroshima tram

Hiroshima

Weer in Hiroshima

Komende dagen in Hiroshima
maandag
dinsdag
woensdag
22 jul
23 jul
24 jul
Hiroshima
Hiroshima
Hiroshima
25°C
25°C
25°C
32°C
31°C
29°C
matige regen
bewolkt
matige regen

Hiroshima is een bruisende havenstad in het westelijke puntje van het grootste Japanse eiland Honshu. Iedereen kent de naam van de stad, vooral vanwege dat moment waarop letterlijk de hel losbarstte boven de stad op 6 augustus 1945. Natuurlijk speelt de atoombom een centrale rol in de geschiedenis van de stad, maar net als elke andere middelgrote Japanse stad is het centrum modern, bruisend en vol met leuke winkels en restaurants.

Al sinds 1589 staat de stad op de kaart, maar het zal je direct opvallen dat de binnenstad doorkruist wordt door rechte, brede lanen en dat de gezellige smalle straatjes die je bijvoorbeeld vindt in Kyoto of Osaka schaars zijn. Het historische centrum is helaas niet meer en je zult binnen een straal van 5 kilometer rond het centrum ook weinig gebouwen van voor 1945 aantreffen.

Je kunt je hier uitstekend een paar dagen vermaken met alles wat er in de stad te zien en te beleven is. Bovendien ligt het eiland Miyajima om de hoek, wat een populaire dagtocht vanaf de stad is.

Zien & doen in Hiroshima


 • Hiroshima Vredespark

  Hiroshima Vredespark

  Naast de locatie waar in 1945 de atoombom ontplofte ligt het Vredespark dat ervoor moet zorgen dat we dit nooit meer vergeten.

 • Hondori

  Hondori

  Het leukste stukje van het centrum van Hiroshima is de straat Hondori. Deze overdekte winkelstraat is het bruisende hart van de stad.

 • Kasteel Hiroshima

  Kasteel Hiroshima

  Kasteel Hiroshima staat midden in het centrum van de stad. Het is niet meer in originele staat maar geeft een goed beeld van hoe het ooit was.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Hiroshima. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Hiroshima.

Hiroshima Vredespark

Vervoer


 • Hiroshima Airport

  Hiroshima Airport

  Hiroshima Airport verbindt de stad met grote steden elders in Japan en bestemmingen in Azië.

 • Openbaar vervoer in Hiroshima

  Openbaar vervoer in Hiroshima

  De meest populaire vorm van openbaar vervoer in Hiroshima is de tram, die brengt je naar alle uithoeken van de stad.

Hotels


Het is leuk om een paar dagen in de stad te verblijven. Hotels in de stad zijn te vinden in wijken waar je bovendien lekker centraal zit.

Hondori

Rond Hondori, het levendige centrum van de stad, heb je ruime keuze uit uitstekende hotels. Hier zit je op loopafstand van de bezienswaardigheden en bovendien dichtbij de al die okonomiyaki restaurants.

Hiroshima Station

Ook in de wijk rond het station heb je een uitstekende keuze uit betaalbare hotels. Reis je met de trein naar de stad, dan is deze wijk een goede keuze.

Van ons blog