Hiroshima tram

Hiroshima

Hiroshima is een bruisende havenstad in het westelijke puntje van het grootste Japanse eiland Honshu. Iedereen kent de naam van de stad, maar alleen vanwege die ene seconde dat letterlijk hel losbarstte boven de stad op 6 augustus 1945. Verwacht echter niet dat als je in hier uit de Shinkansen stapt je terecht komt in een woestijn van rokend puin. Net als elke andere middelgrote Japanse stad is het centrum modern, bruisend en vol met leuke winkels en restaurants.

Hiroshima staat al sinds 1589 op de kaart, maar als je heel goed kijkt zal je opvallen dat de binnenstad doorkruist wordt door rechte, brede lanen en dat de gezellige smalle straatjes die je bijvoorbeeld vindt in Kyoto of Osaka schaars zijn. Het historische centrum is helaas niet meer en je zult binnen een straal van 5 kilometer rond het centrum ook weinig gebouwen van voor 1945 aantreffen. Dit geeft de stad een moderne sfeer.

Je kunt je hier uitstekend een paar dagen vermaken met alles wat er in de stad te zien en te beleven is. Bovendien ligt het eiland Miyajima om de hoek, wat een populaire dagtocht vanaf de stad is.

Openbaar vervoer


Hiroshima is de grootste stad van west Japan met ruim 1 miljoen inwoners. Het openbaar vervoer van de stad is dan ook ingericht op het vervoer van grote groepen mensen. De centrale transport hub van de stad is het Centraal Station. Hier arriveren trein van de Sanyo Shinkansen uit de richting van OsakaTokyo en Fukuoka. Ook rijden vanaf hier forenzentreinen naar de omliggende steden.

Voor het vervoer binnen de stad maken de locals massaal gebruik van het uitgebreide tram-netwerk, met acht lijnen het grootste van Japan.

Visit Hiroshima Tourist Pass

Tram

De acht tramlijnen verbinden het Centraal Station met vrijwel alle bezienswaardigheden van de stad. De belangrijkste lijnen zijn:

  • Lijn 1: Rijdt vanaf het station via Hondori naar de haven
  • Lijn 2: Rijdt vanaf het station via het centrum langs de Atoombomkoepel
  • Lijn 6: Rijdt vanaf het station via de Atoombomkoepel naar Miyajima-guchi

Bus

Speciaal voor toeristen rijden er vier buslijnen van de Meipuru-ru Sightseeing Bus die de hoogtepunten met elkaar verbinden. Alle routes staan op dit kaartje. Hier een kort overzicht:

  • Oranje route: Rijdt vanaf het station langs Kasteel Hiroshima, het Vredespark en Hondori
  • Groene route: Rijdt vanaf het station langs het Vredespark, Okonomimura en Kasteel Hiroshima
  • Gele route (lemon): Rijdt vanaf het station langs Kasteel Hiroshima, het Vredespark en terug via de zuidkant van het centrum
  • Blauwe route: Rijdt vanaf het station naar de haven, waarna een aantal bussen terug rijdt langs Hondori en het Vredespark

Overnachten in Hiroshima


Het is leuk om een paar dagen in de stad te verblijven. Hotels in de stad zijn te vinden in wijken waar je bovendien lekker centraal zit.

Hondori

Rond Hondori, het levendige centrum van de stad, heb je ruime keuze uit uitstekende hotels. Hier zit je op loopafstand van de bezienswaardigheden en bovendien dichtbij de al die okonomiyaki restaurants.

Hiroshima Station

Ook in de wijk rond het station heb je een uitstekende keuze uit betaalbare hotels. Reis je met de trein naar de stad, dan is deze wijk een goede keuze.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Hiroshima. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Hiroshima.

Hiroshima Vredespark

Zien & doen in Hiroshima


Hiroshima Vredespark

Hiroshima Vredespark

Naast de locatie waar in 1945 de atoombom ontplofte ligt het Vredespark dat ervoor moet zorgen dat we dit nooit meer vergeten.

Hondori

Hondori

Het leukste stukje van het centrum is de straat Hondori. Deze overdekte winkelstraat is het bruisende hart van de stad.

Kasteel Hiroshima

Kasteel Hiroshima

Het kasteel staat midden in het centrum van de stad. Het is niet meer in originele staat maar geeft een goed beeld van hoe het ooit was.

Van ons blog