Festivals in Japan

Festivals in Japan

Op deze pagina

In we in Nederland of België aan een festival denken, dan denken we aan een meerdaags muziekevenement met verschillende artiesten die live komen optreden zoals Pinkpop of Rock Werchter. In Japan is het meer een evenement dat te maken met culturele uitoefening. Als je een vergelijking zou kunnen trekken met iets wat we in Nederland ook hebben dan zou je een Japans festival het beste kunnen vergelijken met carnaval. De festiviteiten vinden over het algemeen plaats in het centrum van een stad en er is vaak een soort optocht met praalwagens. En net als bij het Nederlandse carnaval vinden de Japanse feestelijkheden hun oorsprong in religieuze gebruiken.

Festivals in Japan vinden meestal plaats in de zomer of in de herfst en elke stad heeft wel wat te vieren. In de meeste steden is dat echt op lokaal niveau, maar een aantal steden trekken bezoekers vanuit heel Japan met hun matsuri evenementen. Bekende namen zijn het Gion Matsuri in Kyoto en het Nebuta Matsuri in Aomori. Op de grote festivals komen ieder jaar honderdduizenden bezoekers af.

Festivals in Japan


 • Kanto Matsuri

  Kanto Matsuri

  Het Kanto Matsuri is een groot zomer festival dat ieder jaar van 3 t/m 6 augustus gehouden wordt in de noordelijke stad Akita.

 • Nebuta Matsuri

  Nebuta Matsuri

  Nebuta Matsuri is een zomerfestival dat in dorpen en steden in de prefectuur Aomori uitbundig gevierd word.

 • Takayama Matsuri

  Takayama Matsuri

  Het Takayama Matsuri in de bergstad Takayama is een van de drie grote festivals van Japan. Het festival vindt twee keer per jaar plaats.

 • Tanabata Matsuri

  Tanabata Matsuri

  Het hoogtepunt van het Sendai Tanabata Matsuri zijn de kleurige octopus-achtige versieringen die in de winkelstraten worden opgehangen.