Weer in Nikko

Komende dagen in Nikko
woensdag
donderdag
vrijdag
19 jun
20 jun
21 jun
Nikko
Nikko
Nikko
14°C
16°C
17°C
27°C
26°C
26°C
onbewolkt
bewolkt
bewolkt

De stad Nikko ligt ongeveer 140 kilometer ten noorden van Tokyo in Tochigi, een van de 47 prefecturen van Japan. De stad is een populaire bestemming onder zowel internationale als Japanse toeristen vanwege het UNESCO Werelderfgoed.

De mausolea van shogun Tokugawa Ieyasu en zijn kleinzoon Iemitsu in Tosho-gu zijn populaire bezienswaardigheden. Ook de Futarasan Jinja is zeker de moeite waard. In de bergen ten westen van de stad liggen spectaculaire wandelpaden langs adembenemende watervallen en prachtige uitzichten. Nikko wordt door de Japanners gezien als een van de mooiste plekjes van hun land.

Naast toeristen bezoeken in de winter ook de apen uit de omliggende bergen de stad. In het besneeuwde landschap is eten schaars maar in de stad is altijd wel wat te vinden.

In deze reisgids helpen we je een stukje op weg om het meeste uit je bezoek aan deze bijzondere stad te halen, of je nou kiest voor een dagtrip vanaf Tokyo of een nacht in de regio blijft slapen. Onder het kopje Zien & doen lees je alles over de hoogtepunten die je gezien moet hebben en onder het kopje Vervoer lees je hoe je makkelijk je weg vindt door het gebied. Kies je inderdaad voor een overnachting, dan helpen we je onder het kopje Hotels op weg met tips over de beste plekken om een verblijf te zoeken.

Zien & doen in Nikko


 • Edo Wonderland

  Edo Wonderland

  In het openluchtmuseum Edo Wonderland reis je terug in de tijd naar het tijdperk van de samoerai.

 • Futarasan Jinja

  Futarasan Jinja

  Het Shinto heiligdom Futarasan Jinja in Nikko is opgedragen aan de omliggende bergen en staat op de UNESO Werelderfgoedlijst.

 • Kinugawa Onsen

  Kinugawa Onsen

  Het kuuroord Kinugawa Onsen ligt in de bergen ten noorden van Nikko. De onsen warmwaterbronnen zijn een populaire attractie.

 • Rinno-ji

  Rinno-ji

  De belangrijkste Boeddhistische tempel van Nikko is Rinno-ji. De tempel stamt uit de 8e eeuw en is werelderfgoed.

 • Ryuokyo

  Ryuokyo

  Ten noorden van de stad Nikko, in het Nikko National Park, ligt de spectaculaire canyon Ryuokyo. Hier stroomt de rivier Kinugawa door een smalle kloof.

 • Taiyuin-byo

  Taiyuin-byo

  De formidabel gedecoreerde Boeddhistische tempel Taiyuin-byo in Nikko herbergt het mausoleum van Tokugawa Iemitsu.

 • Tosho-gu

  Tosho-gu

  Het Shinto-heiligdom Tosho-gu in Nikko is de laatste rustplaats van Tokugawa Ieyasu, grondlegger van en verenigd Japan.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Nikko. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Nikko.

Nikko

Vervoer


Hotels


Een uitstapje naar deze regio is voor veel reizigers een dagtrip vanaf Tokyo. Of staat tenslotte nog veel meer op het schema. Heb je wat meer tijd, dan is het zeker de moeite waard om hier te overnachten. Behalve de eeuwenoude tempels is er prachtige natuur om te ontdekken.

 • Centrum

  Centrum

  In het centrum verblijf je op loopafstand van de UNESCO Werelderfgoed tempels en heiligdommen.

 • Chuzenjiko Onsen

  Chuzenjiko Onsen

  Het meer Chuzenjiko ligt 20 kilometer buiten de stad. De omgeving staat vooral bekend om een aantal spectaculaire watervallen.

 • Kinugawa Onsen

  Kinugawa Onsen

  In Kinugawa Onsen geniet je van de heerlijke warmwaterbronnen en wandel je langs het prachtige ravijn.

 • Yumoto Onsen

  Yumoto Onsen

  In het dorpje Yumoto Onsen aan het Yunoko meer ervaar je de typisch Japanse gastvrijheid in een traditionele accommodatie.

Van ons blog


 • UNESCO Werelderfgoed in Japan

  UNESCO Werelderfgoed in Japan

  23 plaatsen zijn aangeduid als UNESCO Werelderfgoed in Japan. 19 locaties zijn cultureel erfgoed en 4 locaties zijn natuurlijk erfgoed.

 • Top 5 Werelderfgoed in Japan

  Top 5 Werelderfgoed in Japan

  De rijke cultuur van Japan is gewaarborgd door UNESCO Werelderfgoedlijst. Dit zijn de meest interessante Werelderfgoed locaties in Japan.

 • Nikko, moet je zeker zien

  Nikko, moet je zeker zien

  De kleine stad Nikko, in de buurt van Tokyo, herbergt een schat aan werelderfgoed. hier lees je waarom je Nikko zeker niet mag overslaan.