Mount Fuji

Mount Fuji

Weer in Mount Fuji

Komende dagen in Fujinomiya
woensdag
donderdag
vrijdag
17 apr
18 apr
19 apr
Mount Fuji
Mount Fuji
Mount Fuji
14°C
12°C
9°C
22°C
17°C
20°C
lichte regen
matige regen
onbewolkt

Met een hoogte van 3.776 meter is Mount Fuji de hoogste berg van Japan en een nationaal symbool. Het is eigenlijk geen verrassing dat de perfect gevormde vulkaan al eeuwen tot de verbeelding spreekt. Sinds mensenheugenis wordt de berg gezien als heilig. Zelfs een atheïst zal zich onder de indruk voelen van de aanwezigheid van de berg. Al is het alleen schoonheid, Mount Fuji heeft hoe dan ook iets spiritueels.

Wist je dat Mount Fuji een actieve vulkaan is? De laatste uitbarsting was in 1707 maar rond de berg wordt vrijwel constant vulkanische activiteit waargenomen. Kijk maar in het nabijgelegen Hakone waar je kunt genieten van vulkanische warmwaterbaden. Op heldere dagen is de bergtop goed te zien vanuit Tokyo en Yokohama. Reizigers vanuit het OsakaKyoto of Nagoya zien de berg vaak voor het eerst vanuit de Tokaido Shinkansen.

Helaas gaat de top van de berg vaak gehuld in dikke bewolking. De beste kans op een goed uitzicht heb je in de winter. Vaak is ook ’s ochtends vroeg en ’s avonds laat het uitzicht beter dan midden op de dag.

Mount Fuji mag zonder beperkingen beklommen worden in juli en augustus. Buiten die periode is de klim voorbehouden aan ervaren klimmers die weten waar ze mee bezig zijn. Voor een meer relaxte ervaring ga je naar Fujigoko (Fiji Vijf Meren district), een district ten noorden van de berg waar je ontspannen kunt wandelen door het nationale park.

Zien & doen in Mount Fuji


 • Mount Fuji beklimmen

  Mount Fuji beklimmen

  Het beklimmen van een berg heeft iets magisch. Lees alles wat je moet weten om veilig Mount Fuji te beklimmen.

 • Fuji Subaru Line 5th Station

  Fuji Subaru Line 5th Station

  Fuji Subaru Line 5th Station ligt aan de Yoshida Trail, een van de vier wandelroutes naar de top van Mount Fuji.

 • Fujinomiya 5th Station

  Fujinomiya 5th Station

  Fujinomiya 5th Station is vanuit het westen van Japan de best bereikbare uitvalsbasis om Mount Fuji te beklimmen.

 • Gotenba 5th Station

  Gotenba 5th Station

  Gotenba 5th Station is het startpunt van de rustigste maar langste wandelroute maar de top van Mount Fuji.

 • Subashiri 5th Station

  Subashiri 5th Station

  Subashiri 5th Station is vanaf Tokyo een van de best bereikbare uitvalsbases voor een klim naar de top van Mount Fuji.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Mount Fuji. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Mount Fuji.

Mount Fuji

Vervoer


De beste toegangswegen naar de top van Mount Fuji komen vanaf de stad Kawaguchiko net ten noorden in het Fuji Vijf Meren District. Vanaf verschillende stations in Tokyo vertrekken bussen richting Kawaguchiko.

Vanaf zowel Tokyo Station als Shinjuku vertrekken twee bussen per uur. Vanaf Shibuya Station vertrekt een keer per twee uur een bus richting Kawaguchiko. De Japan Rail Pass is niet geldig in deze bussen. Via het zoekvak hieronder vind en reserveer je snel een eenvoudig je bus ticket.

Ook vanaf Gotenba ten oosten en Fuji ten zuidwesten van Mount Fuji lopen toegangswegen de berg op naar de verschillende berg stations. Over deze toegangswegen rijdt beduidend minder openbaar vervoer.

Bus (tijdens het klimseizoen)

Vanaf Kawaguchiko, Gotenba en Fuji rijden bussen de berg op naar de verschillende 5th Stations, de hoogst gelegen berg stations. Tijdens het klim seizoen in juli en augustus rijden er veel meer bussen dan buiten het seizoen. Op de website van Fujikyuko Bus staat de actuele dienstregeling.

 • Vanaf Kawaguchiko: Bussen rijden ieder half uur vanaf de stations Kawaguchiko en Fujisan naar Fuji Subaru Line 5th Station
 • Vanaf Gotenba: Vanaf Gotenba Station rijdt ’s ochtends ieder uur en ’s middags iedere twee uur een bus naar Subashiri 5th Station en iedere twee uur een bus naar Gotenba 5th Station
 • Vanaf Fuji: Vanaf Shin-Fuji Station vertrekt ’s ochtends ieder half uur en ’s middags iedere twee uur een bus naar Fujinimiya Line 5th Station

Bus (buiten het klimseizoen)

Buiten het klimseizoen is het nog steeds mogelijk om de verschillende 5th stations te bezoeken, maar is het niet toegestaan om de berg verder te beklimmen. De frequentie van de bussen is dan ook een stuk lager.

 • Vanaf Kawaguchiko: De bussen tussen de stations Kawaguchiko en Fujisan en Fuji Subaru Line 5th Station rijden ongeveer een keer per uur
 • Vanaf Gotenba: Vanaf Gotenba Station rijden drie bussen per dag naar zowel Subashiri 5th Station als Gotenba 5th Station
 • Vanaf Fuji: Vanaf Shin-Fuji Station vertrekt twee keer per dag een bus naar Fujinimiya Line 5th Station

Hotels


De bussen naar de berg stations op Mount Fuji vertrekken vanaf de steden Kawaguchiko, Gotenba en Fuji. Dit zijn dan ook de meest logische locaties om een hotel te boeken in de buurt van de berg.

Kawaguchiko

Kawaguchiko, ten noorden van de berg, heeft de beste verbinding met de berg. Voor de beste bereikbaarheid zoek een hotel rond Fujisan Station in de stad. De leukste hotels van Kawaguchiko liggen echter iets verderop aan de oever van het meer.

Gotenba

In Gotenba, ten oosten van Mount Fuji, is er beduidend minder keuze aan overnachtingsmogelijkheden. De meeste hotels liggen in het kleine stadscentrum direct ten westen van het treinstation.

Fuji

In de stad Fuji, ten zuidwesten van de berg, liggen de beste locaties om te overnachten rond de 3 belangrijkste stations van de stad. Kies voor een hotel bij Shin-Fuji Station, Fuji Station of Fujinomiya Station.

Van ons blog


 • Strandvakantie in Japan

  Strandvakantie in Japan

  Waar denk jij aan als je aan Japan denkt? Cultuur? Geschiedenis? Het land heeft zoveel meer te bieden. Een strandvakantie in Japan is een leuke afwisseling.

 • 5 gave buitenactiviteiten in Japan

  5 gave buitenactiviteiten in Japan

  In Japan is veel te beleven op het gebied van geschiedenis en cultuur, maar wist je dat er ook veel gave buitenactiviteiten in Japan te doen zijn?

 • Overnachten in een tempel in Tokyo

  Overnachten in een tempel in Tokyo

  Als je denkt aan overnachten in een tempel, dan denk je niet direct aan Tokyo. Maar ook in de hoofdstad van Japan vind je deze bijzondere ervaring.

 • UNESCO Werelderfgoed in Japan

  UNESCO Werelderfgoed in Japan

  23 plaatsen zijn aangeduid als UNESCO Werelderfgoed in Japan. 19 locaties zijn cultureel erfgoed en 4 locaties zijn natuurlijk erfgoed.

 • 5 meest gefotografeerde locaties in Japan

  5 meest gefotografeerde locaties in Japan

  Japan is een mooi land. Niet vreemd dus dat er veel foto’s genomen worden. Dit zijn de 5 meest gefotografeerde locaties van Japan.

 • 7 prachtige #Japan foto’s van Instagram

  7 prachtige #Japan foto’s van Instagram

  Japan is prachtig. Je moet het gewoon zien! Begin de warmup voor je reis met deze 7 Japan foto’s van Instagram en kom alvast in de stemming.