Stranden van Japan

Stranden van Japan

Op deze pagina

Misschien is een strandvakantie niet het eerste waar je aan denkt als je een reis naar Japan plant. Bedenk je echter dat Japan uit maar liefst 14.121 eilanden bestaat kan het haast niet anders of er moeten ook wel een paar mooie stranden te vinden zijn. De kustlijn is 29.751 kilometer lang, en daarmee staat Japan in de top 6 langste kustlijnen ter wereld.

Op veel plaatsen is de kust ruig en stenig, maar er blijft genoeg over om prima te kunnen zwemmen. Tijdens de broeierig hete Japanse zomer is een beetje verkoeling door zeewater heerlijk. En zwemmen kan op heel veel plekken. De populairste bestemmingen voor een strandvakantie zijn:

 • Okinawa, een archipel van subtropische eilanden die zich bijzonder goed lenen voor een strandvakantie.
 • Ogasawara Eilanden, een afgelegen kleine eilandengroep 1.000 kilometer ten zuiden van Tokyo is een prachtige strandbestemming.
 • Kagoshima, de meeste zuidelijke prefectuur op het eiland Kyushu heeft een aantal prachtige stranden.

Op deze pagina hebben we alle strandbestemmingen samengebracht die te vinden zijn in onze reisgids. Dit is bij lange na geen volledige lijst, maar voor het plannen van een zonvakantie in Japan een goed beginpunt.

Stranden van Japan


 • Eef Strand

  Eef Strand

  Het Eef Strand ligt aan de oostkust van Kume Eiland. Hoewel dit het meest toeristische strand van het eiland is, is het er nooit echt druk.

 • Hatenohama Strand

  Hatenohama Strand

  Het Hatenohama Strand ligt op een zandbank ten oosten van Kumejima Eiland in Okinawa en is een van de mooiste stranden van Azië.

 • Katsurahama Strand

  Katsurahama Strand

  Het Katsurahama Strand in Kochi is een prachtig strand, maar je kunt er niet zwemmen. Het is wel een mooie omgeving om rond te lopen.

 • Maehama Strand

  Maehama Strand

  De stranden van Miyako Eiland zijn de besten van Japan. Maehama Strand is het beste strand van het eiland.

 • Shirahama Strand

  Shirahama Strand

  Het 800 meter lange Shirahama Strand is een van de beste stranden op het Izu schiereiland en een populaire weekend bestemming voor inwoners van Tokyo.

 • Sunayama Strand

  Sunayama Strand

  Een van de mooiste stranden van Miyako Eiland is het prachtig witte Sunayama Strand aan de noordoost kust van het eiland.

 • Yoshino Kaigan Strand

  Yoshino Kaigan Strand

  Het Yoshino Kaigan Strand is het beste strand van Miyako Eiland om te snorkelen. Vanaf het strand loop je hier zo naar een prachtig koraalrif.