Golden Week

Golden Week

Golden Week

Golden Week

Als je een reis naar Japan plant in de lente dan kom je gegarandeerd de term Golden Week tegen. Sommige websites waarschuwen dat je in deze periode beter niet naar Japan kunt reizen vanwege de drukte. Ja, het is in deze periode drukker dan normaal. Je kunt echter prima reizen en met een goede planning heb je helemaal geen last van de drukte.

Waarom is het tijdens in deze periode zo druk? Japanners werken ongelofelijk hard en hebben nauwelijks vakantie. In de periode tussen van 29 april t/m 5 mei vallen maar liefst vier nationale feestdagen, waarop de meeste mensen vrij zijn. Veel Japanners nemen de overige dagen ook vrij. Golden Week is daarmee voor velen de langste vakantieperiode van het jaar.

Feestdagen


29 april

De verjaardag van voormalige keizer Hirohito

3 mei

Herdenking van de totstandkoming van de grondwet in 1947

4 mei

Herdenking dat voormalige keizer Hirohito van planten hield

5 mei

Viering van de individualiteit, de persoonlijkheid en het geluk van kinderen

Golden Week 2022


In 2022 vallen de feestdagen ongunstig ten opzichte van het weekend. Omdat maandag 2 mei een gewone werkdag is, bestaat Golden Week uit twee blokken van 3 vrije dagen. De grootste drukte in het openbaar vervoer en op de weg wordt verwacht op 29 april en 3 mei als mensen van huis vertrekken en op 1 en 5 mei als mensen weer naar huis terug keren.

madiwodovrzazo
25 april26 april27 april28 april29 april30 april1 mei
2 mei3 mei4 mei5 mei7 mei8 mei9 mei

Golden Week 2023


In 2023 vallen de feestdagen ongunstig ten opzichte van het weekend. Omdat 29 april op een zaterdag valt met na het eerst weekend eerst twee reguliere werkdagen tellen eigenlijk alleen de 3 feestdagen in mei, die overigens wel direct gevolgd worden door een weekend. De grootste drukte in het openbaar vervoer en op de weg wordt verwacht op 3 mei als mensen van huis vertrekken en op 6 en 7 mei als mensen weer naar huis terug keren.

madiwodovrzazo
24 april25 april26 april27 april28 april29 april30 april
1 mei2 mei3 mei4 mei5 mei6 mei7 mei

Van ons blog