Internet op reis

Internet in Japan

Tegenwoordig kunnen we ons geen leven meer indenken zonder internet verbinding. Ook op reis is internet bijna niet meer weg te denken. De weg vinden in een vreemde stad met Google Maps, reviews van bezienswaardigheden lezen op TripAdvisor of excursies boeken via Viator, het gaat allemaal via internet. In deze themagids lees je alles over de verschillende mogelijkheden om online te blijven tijdens je Japan reis.

Internet in Japan

Om online te blijven tijdens je reis in Japan raden wij Mobal aan. Gebaseerd op eigen ervaringen is dit de beste aanbieder van simkaarten en Pocket WiFi apparatuur aan reizigers.

Internet op reis


Er zijn een aantal mogelijkheden om online te blijven tijdens je reis door Japan. Afhankelijk van je wensen en je budget heb je de volgende opties:

De beste simkaart voor jouw Japan reis

Simkaart

Voor de meeste reizigers is een simkaart kopen de meest aantrekkelijke optie. Voor € 35,00 koop je een simkaart met 6 GB data die 30 dagen te gebruiken is.

Pocket WiFi huren in Japan

Pocket WiFi

Heb je meerdere apparaten bij je of gebruik je veel data? Met een Pocket WiFi heb je altijd een wifi hotspot bij je waarmee je dagelijks 1 GB data op hoge snelheid kunt gebruiken. Hiervoor betaal je tussen € 3,50 en € 5,00 per dag.

WiFi in Japan

Openbare WiFi

Als het voor jou geen vereiste is om gegarandeerd altijd een internetverbinding te hebben dan ben je het goedkoopst uit met het ruime aanbod van openbare WiFi netwerken in Japan.

Roaming in Japan met je Nederlandse abonnement

Roaming

Natuurlijk kun je ook je Nederlandse simkaart gebruiken in Japan. Dan betaal je roaming-kosten aan je provider. Alle grote providers hebben speciale buitenlandbundels. Deze optie is duurder dan de twee hierboven, maar je blijft wel bereikbaar op je eigen nummer.