Internet op reis

Internet in Japan

Op deze pagina

Tegenwoordig kunnen we ons geen leven meer indenken zonder internet verbinding. Ook op reis blijven we graag online. De weg vinden in een vreemde stad met Google Maps, reviews van bezienswaardigheden lezen op TripAdvisor of excursies boeken via Viator, het gaat allemaal via het web.

Tijdens het voorbereiden van je reis is dit iets om rekening mee te houden en goed te plannen. Binnen Europa hoef je er tegenwoordig niet meer aan te denken, maar in Japan ben je behoorlijk duur uit als je simpelweg je dataroaming aan laat staan. In deze themagids lees je alles over de verschillende mogelijkheden om online te blijven tijdens je Japan reis.

Internet op reis


Er zijn een aantal mogelijkheden om online te blijven tijdens je reis door Japan. Afhankelijk van je wensen en je budget heb je de volgende opties:

 • De beste simkaart voor jouw Japan reis in 2024

  De beste simkaart voor jouw Japan reis in 2024

  Voor de meeste reizigers is een simkaart kopen de meest aantrekkelijke optie. Kies uit een fysieke simkaart met onbeperkt data of een goedkope eSIM.

 • Openbare WiFi in Japan

  Openbare WiFi in Japan

  Als het voor jou geen vereiste is om gegarandeerd altijd een internetverbinding te hebben dan ben je het goedkoopst uit met het ruime aanbod van openbare WiFi netwerken in Japan.

 • Pocket WiFi huren in Japan

  Pocket WiFi huren in Japan

  Heb je meerdere apparaten bij je of gebruik je veel data? Met een Pocket WiFi heb je altijd een wifi hotspot bij je. Hiervoor betaal je ongeveer € 5,00 per dag.

 • Roaming in Japan met je Nederlandse abonnement

  Roaming in Japan met je Nederlandse abonnement

  Natuurlijk kun je ook je Nederlandse simkaart gebruiken in Japan. Dan betaal je roaming-kosten aan je provider. Alle grote providers hebben speciale buitenlandbundels.