10 capsule hotels in Kyoto

10 capsule hotels in Kyoto

De leukste, meest levendige plekken in Kyoto liggen rond de straten Sanjo en Shijo. Hier barst het van de winkels, leuke restaurants, kleine barretjes, nachtclubs, bioscopen, bowlingbanen, karaoke ruimtes en veel meer. De sfeer is levendig en gemoedelijk en het is een van de leukste plekken in Kyoto om te overnachten. Uiteraard kun je kiezen voor een gewoon hotel, maar wellicht is een capsule hotel wat voor jou.

Een capsule hotel is aanzienlijk goedkoper dan een gewoon hotel. Je slaap in een privé capsule, maar de ruimte daarbuiten deel je met andere hotelgasten. Het is een soort hostel, maar met de privacy van een eigen afgesloten slaapplaats.

Jaren geleden werden capsule hotels vrijwel alleen gebruikt door zakenmannen die met hun collega’s dronken geworden waren en de laatste trein hadden gemist. Tegenwoordig is dit type accommodatie vooral populair onder budget-bewuste reizigers die het leuk vinden vlakbij de meest levendige plekken van een stad te overnachten. In de openbare ruimte kom je snel in contact met je medereizigers.

Ben je op zoek naar een capsule hotel in Kyoto? De keuze is enorm. Hier een selectie van 10 hotels die goed beoordeeld worden door zowel buitenlandse als Japanse reizigers.

Capsule hotels in Kyoto