10 capsule hotels in Kyoto

10 capsule hotels in Kyoto

De leukste, meest levendige plekken in Kyoto liggen rond de straten Sanjo en Shijo. Hier barst het van de winkels, leuke restaurants, kleine barretjes, nachtclubs, bioscopen, bowlingbanen, karaoke ruimtes en veel meer. De sfeer is levendig en gemoedelijk en het is een van de leukste plekken in Kyoto om te overnachten. Uiteraard kun je kiezen voor een gewoon hotel, maar wellicht is een capsule hotel wat voor jou.

Een capsule hotel is aanzienlijk goedkoper dan een gewoon hotel. Je slaap in een privé capsule, maar de ruimte daarbuiten deel je met andere hotelgasten. Het is een soort hostel, maar met de privacy van een eigen afgesloten slaapplaats.

Jaren geleden werden capsule hotels vrijwel alleen gebruikt door zakenmannen die met hun collega’s dronken geworden waren en de laatste trein hadden gemist. Tegenwoordig is dit type accommodatie vooral populair onder budget-bewuste reizigers die het leuk vinden vlakbij de meest levendige plekken van een stad te overnachten. In de openbare ruimte kom je snel in contact met je medereizigers.

Ben je op zoek naar een capsule hotel in Kyoto? De keuze is enorm. Hier een selectie van 10 hotels die goed beoordeeld worden door zowel buitenlandse als Japanse reizigers.

Capsule hotels in Kyoto


10 capsule hotels in Kyoto

Smart Stay SHIZUKU Kyoto Ekimae

Dit capsule hotel is sinds april 2018 open en ligt op 4 minuten lopen vanaf Kyoto Station. Het gebied rond het station wordt steeds levendiger, met een constant groeiend aanbod aan winkels en restaurants.

De verdiepingen met de capsules zijn gescheiden per geslacht. Je kunt kiezen uit een standaard capsule of een extra brede voor meer ruimte.

10 capsule hotels in Kyoto

First Cabin Kyoto Kawaramachi Sanjo

Hier krijg je meer dan een capsule. Je slaapt in een ultra compact hotelkamer die wel wat weg heeft van First Class in een vliegtuig.

Het hotel ligt op een paar minuten lopen vanaf Kyoto Shiyakusho-mae Station op de Tozai metrolijn en op loopafstand van het winkel- en uitgaansgebied rond de straten Sanjo en Shijo.

Ook hier zijn de verdiepingen gescheiden per geslacht met een keuze uit Business Class en First Class cabines.

10 capsule hotels in Kyoto

Centurion Cabin & Spa Kyoto

Dit capsule hotel heeft een mooi interieur in traditioneel Japanse stijl. De comfortabele capsules zijn van alle gemakken voorzien.

Hier zijn de geslachten niet gescheiden, maar er is wel een ladies only verdieping. In de kelder zijn de bad ruimtes met een onsen bad en een sauna.

Het metrostation van Shijo, op de Karasuma-lijn, ligt op 3 minuten lopen en ook het levendige gebied rond Sanjo en Shijo ligt op loopafstand. Iets verderop ligt Gion, het traditionele geisha district van Kyoto.

10 capsule hotels in Kyoto

Capsule Resort Kyoto Square

Een bijzonder schoon capsule hotel in de buurt van Kasteel Nijo.

De verdiepingen zijn gescheiden per geslacht. Behalve een standaard capsule kun je ook kiezen uit een lange capsule, een privé cabine of een V.I.P. kamer.

Hotelgasten hebben toegang tot het de ruime bad ruimte en de sky lounge met gratis drankjes en een prachtig uitzicht over de stad.

10 capsule hotels in Kyoto

nine hours Kyoto

Dit capsule hotel heeft een modern interieur. De focus ligt op een goede nachtrust en een lekkere douche. Hankyu Kawaramachi Station ligt op 2 minuten lopen en het hotel ligt midden in het levendige uitgaansgebied van Kyoto.

In de lounge kom je al snel aan de praat met medereizigers. De verdiepingen zijn gescheiden per geslacht.

10 capsule hotels in Kyoto

First Cabin Kyoto Karasuma

Wil je iets meer ruimte, kies dan niet voor een capsule maar voor een cabine. Dit cabine hotel ligt naast de uitgang van Shijo Station op de Karasuma metrolijn. Ook hier zijn de geslachten gescheiden.

Kies uit een Business Class of een First Class cabine. Alle cabines hebben een bed, tv, kluis en wifi. In First Class heb je iets meer ruimte.

Er is een lounge voor algemeen gebruik en een ladies only lounge met drank- en snackautomaten.

10 capsule hotels in Kyoto

Capsule Hotel Anshin Oyado Premium Kyoto Shijo Karasuma

Een van de nieuwere capsule hotels van de stad, open sinds april 2018. Het metrostation Shijo en het treinstation Hankyu Karasuma liggen vlakbij.

Op de per geslacht gescheiden capsule verdiepingen heb je de keuze uit deluxe, theater en premier slaapplaatsen.

De bad ruimte is voorzien van een onsen bad. In de lounge is gratis drinken beschikbaar. Vrij uniek is het gratis ontbijt bestaande uit Japanse curry, brood en eieren.

10 capsule hotels in Kyoto

The Millennials Kyoto

Een modern, stijlvol capsule hotel met “smart sleeping pods” die bestuurd worden door een iPod. De cabines zijn voorzien van een bed van 120 centimeter breed waarvan de positie met de iPod kan worden aangepast.

Een aantal cabines zijn voorzien van een project en scherm van 80 inch waarop je televisie kunt kijken maar ook foto’s en videos vanaf je laptop of telefoon kunt streamen.

Onder het bed is de bagage opslag, dus je hebt altijd je bagage bij de hand.

Overdag is de koffie gratis, en ’s avonds wordt gratis bier geschonken.

10 capsule hotels in Kyoto

Comicap Kyoto

Een schoon capsule hotel met manga cafe, uitermate geschikt voor manga fans. Er zijn 30.000 manga boeken beschikbaar om te lezen (de meesten in het Japans, maar ook een aantal in het Engels). In de lounge zak je heerlijk weg in de grote sofa.

Kies uit twee soorten capsules: standaard of deluxe. Hankyu Kawaramachi Station ligt op 5 minuten loopafstand.

10 capsule hotels in Kyoto

Glansit Kyoto Kawaramachi

Een stijlvol, modern capsule hotel vlak naast het levendige kruispunt Shijo-Kawaramachi. Vanuit het hotel loop je direct het winkel- en uitgaansgebied van de stad in of steek je de rivier over naar de traditionele wijk Gion.

De verdiepingen zijn gescheiden per geslacht. In de bad ruimtes zijn douche cabines en een groot warm bad beschikbaar.

Het dakterras is een leuke plek om medereizigers te ontmoeten.