Japanmarkt

Japanmarkt 2017, voor de tiende keer in Leiden

Op zondag 4 juni van 12.00 tot 17.00 uur organiseert Japanmuseum SieboldHuis voor de tiende keer de Japanmarkt op het Rapenburg in Leiden. Dit wordt traditiegetrouw gevierd om het bezoek van de Keizer in 2000 aan Japanmuseum SieboldHuis en het Rapenburg te herdenken.

Jubileum: Japanmarkt 10 jaar


Aangezien het een jubileumeditie is, zal het Japanmuseum SieboldHuis grootser uitpakken dan ooit! Bezoek meer dan 500 meter markt met een breed aanbod van Japanse culturele en culinaire waren. Laat je meevoeren door de diversiteit van de rijke Japanse cultuur en maak kennis met alle facetten die deze te bieden heeft. Loop langs prachtige prenten, kimono’s, bonsai-boompjes en vele andere typisch Japanse producten. Proef de welbekende sushi, sake en Japanse thee op het foodcourt of laat je verrassen door streetfood gerechten zoals takoyaki of okonomiyaki.

Directeur Japanmuseum SieboldHuis Kris Schiermeier opent samen met de Japanse ambassadeur Hiroshi Inomata en burgemeester Henri Lenferink om 12.00 uur de tiende Japanmarkt.

Uiteraard is Japanmuseum SieboldHuis ook open. Het is de laatste kans om de tijdelijke tentoonstelling ‘De dingen die voorbij gaan. Fotografisch werk van Casper Faassen’ te bekijken. Kunstenaar Casper Faassen is zelf aanwezig voor toelichting op zijn werk. Op de bovenste verdieping van het museum is de tentoonstelling ‘Ema, tastbare gebeden’ te zien. Deze tentoonstelling geeft een bijzondere inkijk in de Japanse religieuze en medische wereld. Tevens zal in het museum een Japanse monnik een bijzonder optreden geven. Voorkom lange wachtrijen bij het museum en koop uw toegangsbewijs vooraf. E-tickets zijn te koop via www.sieboldhuis.org.

Vechtsportdemonstraties


In de Tempelzaal van het Rijksmuseum van Oudheden zijn er tussen 12:00 tot 17:00 uur vechtsportdemonstraties bij te wonen. Verschillende vechtsportverenigingen laten hier hun krachten zien. Voor de energieke Japanse festivaldansen van Raiden Yosakoi kunt u ook in de Tempelzaal terecht.

Popcultuur


Voor de fans van de moderne Japanse popcultuur en rages is er ook genoeg te zien en te doen. Bekijk kramen met manga en anime merchandise of bewonder de verschillende cosplayers die rondlopen op de Japanmarkt. Ben je zelf een cosplayer? Schrijf je in voor de wedstrijd bij de Sieboldkraam! Om 16.00 uur maakt de jury de meest bijzondere cosplayer bekend in de tuin van Japanmuseum SieboldHuis. Naast de eer win je ook een typische Japanse prijs, een paar echte jika tabi.

De organisatie hoopt je op zondag 4 mei om 12.00 uur te verwelkomen op het Rapenburg voor de feestelijke opening van de Japanmarkt!

Japanmarkt 2016