Ryoan-ji

Ryoan-ji

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Kyoto is de onbetwiste nummer één tempel-stad van Japan. Nergens vind je meer tempels (en schrijnen) dan in Kyoto. Dat wil niet zeggen dat ze allemaal de moeite van het bezoeken waard zijn. Als je echter een mooie tempel wilt bezoeken is Ryoan-ji zeker een aanrader.

Gelegen in een relatief stille buitenwijk in het noord-westen van Kyoto ligt Ryoan-ji. De tempel staat midden in een enorme tuin. De tuin wordt gezien als een van de best bewaarde “droge tuinen”. Dit type tuin vind je veel in Zen Boeddhistische tempels en bestaat voornamelijk uit kiezels die in rechte lijnen geharkt zijn. Dit heeft ervoor gezorgd dat Ryoan-ji op de UNESCO Werelderfgoedlijst terecht gekomen is.

Het tempelcomplex is prettig en vooral rustig. De “zen” is overal te vinden. Zoals in de meeste tempels mogen er binnen geen foto’s gemaakt worden, maar hieronder een paar plaatjes van de buitenkant en de tuinen.

Bereikbaarheid Ryoan-ji

De tempel is prima te bereiken met het openbaar vervoer vanuit vrijwel alle uithoeken van de stad.

  • JR West Bus rijdt rechtstreeks naar de tempel vanaf Kyoto Station. Neem een JR West bus met eindbestemming Ashinoo en stap uit bij de halte Ryoanjimae. Op deze bus is de Japan Rail Pass geldig, maar kun je geen gebruik maken van de dagpas voor de groene stadsbussen in Kyoto.

Er zijn meer tempels in de buurt die de moeite van het bezochten waard zijn. Een bezoek aan Ryoan-ji is goed te combineren met een bezoek aan de Gouden Tempel van Kinkaku-ji. Er rijdt een bus tussen de twee tempels en de wandeling duurt 20 minuten.