Fushimi Inari Taisha

Fushimi Inari Taisha

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Fushimi Inari, of eigenlijk Fushimi Inari Taisha, is een shinto schrijn in het zuiden van Kyoto. De schrijn ligt aan de voet van de berg Inari in het stadsdeel Fushimi. Als je een willekeurige Japanner vraagt of hij Fushimi Inari kent dan is het antwoord zeker positief. Het is namelijk één van de meest gefotografeerde locaties van Japan.

Deze eer heeft Fushimi Inari te danken aan de duizenden oranje torii poortjes die over de paden van het complex staan. De Inari schrijn is altijd een populaire plaats geweest voor godsdienstelijke handelingen voor handelaren uit de buurt. De handelaren hadden redelijk wat geld. Bij wijze van steun aan de schrijn en respect aan de goden begonnen handelaren met het kopen van torii poortjes. Ieder poortje op ieder pad van het complex is gesponsord door een persoon of bedrijf. De naam van de sponsor staat in het poortje gegraveerd. Zo weten de goden voor wie ze extra moeten zorgen en is het bovendien een mooie reclame.

De eerste schrijn hier werd gebouwd in 711. Sindsdien zijn er een aantal kleinere schrijnen bijgebouwd op het complex en het aantal torii poortjes groeit nog steeds. Fushimi Inari Taisha, het hoofdgebouw ligt aan de voet van de berg Inari. Een aantal paden voeren achter het hoofdgebouw de berg op. In totaal ligt er zo’n vier kilometer wandelpad. Langs de paden staan een aantal bijgebouwen en boven op de berg zijn een paar gelegenheden waar je Japanse thee kunt drinken. Je moet ongeveer twee uur uittrekken voor om het hele complex te kunnen zien.

Bereikbaarheid Fushimi Inari Taisha

Fushimi Inari Taisha is prima te bereiken met het openbaar vervoer. De trein is daarbij de beste keuze:

  • JR Nara-lijn vanaf Kyoto Station rijdt in nog geen 10 minuten naar Inari Station. De ingang van het heiligdom ligt aan de overkant van de weg die voor het station langs loopt.
  • Keihan-lijn vanaf de stations Demachiyanagi, Sanjo en Gion-Shijo op de oostoever van de Kamogawa Rivier stopt ook voor het heiligdom. Het Keihan station heet Fushimi-Inari en ligt vlak naast het JR station.