Kyoto Gosho

Kyoto Gosho

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Kyoto Gosho is het keizerlijk paleis in Kyoto. Het was de residentie van de keizerlijke familie tot 1868, toen de hoofdstedelijke zetel verhuisde naar Tokyo. Het keizerlijk paleis ligt midden in het ruime stadspark Kyoto Gyoen. In dit park ligt ook Sento Gosho, een tweede paleis dat in 1630 gebouwd werd als pensioenwoning voor Keizer Gomizuno.

Het huidige paleis werd gebouwd in 1855. De paleizen daarvoor zijn stuk voor stuk door brand verwoest of binnen de stadsgrenzen verplaatst. Het complex worst omringd door een muur en een aantal tuinen. Na de Meiji-restauratie zijn de keizers Taisho (1912) en Showa (1926) nog gekroond in het keizerlijk paleis van Kyoto.

Tot enkele jaren geleden was het alleen mogelijk om Kyoto Gosho te bezoeken als onderdeel van een tour. Tegenwoordig zijn de tuinen permanent opengesteld voor publiek, maar de gebouwen zijn niet toegankelijk.

Bereikbaarheid Kyoto Gosho

Het complex van Kyoto Gosho is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Kies tussen bus of metro:

  • Karasuma-lijn van Kyoto Metro vanaf Kyoto Station richting Kokusaikaikan. De halte Marutamachi ligt op de zuidwestelijke punt van het park rond het keizerlijk paleis. De volgende halte, Imadegawa, ligt op de noordwestelijke punt van het park.
  • Buslijn 59 vanaf Kyoto Station tot aan de halte Kawaramachi-Imadegawa. Deze bushalte ligt op de noordoostelijke punt van het park.