Kyoto Gosho

Kyoto Gosho

Kyoto Gosho

Kyoto Gosho

Kyoto Gosho is het keizerlijk paleis in Kyoto. Het was de residentie van de keizerlijke familie tot 1868, toen de hoofdstedelijke zetel verhuisde naar Tokyo. Het keizerlijk paleis ligt midden in het ruime stadspark Kyoto Gyoen. In dit park ligt ook Sento Gosho, een tweede paleis dat in 1630 gebouwd werd als pensioenwoning voor Keizer Gomizuno.

Het huidige paleis werd gebouwd in 1855. De paleizen daarvoor zijn stuk voor stuk door brand verwoest of binnen de stadsgrenzen verplaatst. Het complex worst omringd door een muur en een aantal tuinen. Na de Meiji-restauratie zijn de keizers Taisho (1912) en Showa (1926) nog gekroond in het keizerlijk paleis van Kyoto.

Tot enkele jaren geleden was het alleen mogelijk om Kyoto Gosho te bezoeken als onderdeel van een tour. Tegenwoordig zijn de tuinen permanent opengesteld voor publiek, maar de gebouwen zijn niet toegankelijk.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Het complex van Kyoto Gosho is goed bereikbaar met de metro. Neem de Karasuma-lijn vanaf Kyoto Station richting Kokusaikaikan. De halte Marutamachi ligt op de zuidwestelijke punt van het park rond het keizerlijk paleis. De volgende halte, Imadegawa, ligt op de noordwestelijke punt van het park. Kies je voor de bus, dan neem je lijn 59 vanaf Kyoto Station en stap je uit bij de halte Kawatamachi-Imadegawa. Deze bushalte ligt op de noordoostelijke punt van het park.