Reizen naar Kyoto

Reizen naar Kyoto

Vliegtickets

Ben jij van plan om binnenkort naar Kyoto te reizen? Op deze pagina lees je hoe je je reis het beste aan kunt pakken. Het is natuurlijk wel goed om rekening te houden met het weer zodat je de beste reistijd uit kunt kiezen.

Vliegen naar Kyoto

Kyoto heeft geen eigen luchthaven. De dichtstbijzijnde luchthavens liggen in Osaka, op minder dan twee uur reizen vanaf Kyoto. Vlieg je rechtstreeks of met een overstap in Europa dan land je altijd op Kansai International Airport, de grootste internationale luchthaven in het westen van Japan. Boek je een vlucht met een overstap in Tokyo dan arriveer je bijna altijd op Osaka International Airport dat ondanks de naam tegenwoordig vooral een regionaal vliegveld is.

Een rechtstreekse vlucht duurt ongeveer 11 uur. Boek je een ticket met een overstap onderweg dan ben je vaak goedkoper uit, maar je bent langer onderweg. De beste verbinding met een overstap in Helsinki heb je met Finnair. Verder zijn Lufthansa (met twee overstappen in München en Tokyo) en British Airways (met twee overstappen in Londen en Tokyo) goede opties.

Vanaf beide luchthavens reis je met het openbaar vervoer verder naar Kyoto. Je bent tussen 1 en 2 uur onderweg.

AirlineStopsReisduur
KLM011 uur
Finnair114 uur
Lufthansa219 uur
British Airways219 uur
Reisduur en prijs zijn indicaties en kunnen afwijken.

Naar Kyoto vanaf de luchthaven

Zoals gezegd, Kyoto heeft geen eigen luchthaven. De dichtstbijzijnde luchthavens zijn Kansai International Airport en Osaka International Airport.

Reistijden vanaf Kansai International Airport:

  • 1 uur 20 minuten met een rechtstreekse JR Limited Express trein Haruka, voor deze trein betaal je een supplement (behalve als je de Japan Rail Pass al geactiveerd hebt)
  • 1 uur 57 minuten met een reguliere JR trein met een overstap in Osaka Station
  • 1 uur 48 minuten met een combinatie van Nankai en JR treinen met een overstap in Shin-Imamiya Station en Osaka Station

Reistijden vanaf Osaka International Airport:

  • 57 minuten met een rechtstreekse bus
  • 53 minuten met een combinatie van bus en Shinkansen met een overstap in Shin-Osaka Station
  • 1 uur 1 minuut met een combinatie van monorail, Hankyu en JR treinen met een overstap in Hotarugaike en Osaka Station
Reizen per bus

Naar Kyoto vanaf andere Japanse steden

Kyoto ligt ongeveer in het midden van Japan en is een van de grote steden die samen de Kansai regio vormen. Andere grote steden in de regio zijn Osaka en Kobe.

Vanaf Osaka

De grootste stad in de buurt van Kyoto is Osaka in het zuidwesten. De noordelijke wijken van Osaka zijn met een aantal rechtstreekse treinen verbonden met verschillende wijken in Kyoto.

Reistijden vanaf Osaka Station:

  • 29 minuten met een rechtstreekse JR trein van Osaka Station naar Kyoto Station
  • 43 minuten met een rechtstreekse Hankyu trein van Umeda Station (naast Osaka Station) naar Kawaramachi Station (in het centrum van Kyoto)

Overige opties:

  • 18 minuten met een rechtstreekse Shinkansen trein vanaf Shin-Osaka Station (5 minuten ten noorden van Osaka Station)
  • 49 minuten met een rechtstreekse Keihan trein vanaf Yodoyabashi Station (10 minuten ten zuiden van Osaka Station) naar Gion-Shijo Station (op de oostelijke oever van de Kamogawa Rivier tussen het centrum en Higashiyama)
Kansai Rail Pass