Higashiyama

Higashiyama

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

De wijk Higashiyama ligt aan de voet van de bergketen ten oosten van de stad Kyoto. Het is een van de best bewaard gebleven historische plekken van de stad. In het bijzonder het gebied tussen Yasaka Jinja en Maruyama Park aan de noordzijde en Kiyomizu-dera aan de zuidzijde is prachtig.

Wandel door de wijk en ontdek een uitgebreid netwerk van steegjes en straatjes met traditionele houten huizen. Daardoor voelt de wijk erg intiem. Bovengrondse telefoon- en elektriciteitskabels zijn ondergronds gelegd en de straten zijn opnieuw bestraat. Daarmee ziet het gebied er nog authentieker uit.

De “toeristen-route” tussen Yasaka Jinja en Kiyomizu-dera is aan weerszijde bezaaid met winkeltjes. Je vindt hier veel handwerk en lokale producten. Daarnaast serveren de restaurantjes langs de route goed eten voor redelijke prijzen.

Higashiyama Hanatoro

Elk jaar in de lente wordt de wijk nog mooier. De Higashiyama Hanatoro is 10-daags evenement waarbij na zonsondergang de bloeiende kersenbloesem in de wijk wordt aangelicht. Duizenden lantaarns langs de smalle straatjes tussen de tempels en leuke winkeltjes geven de wijk een magische sfeer. De verlichting is aan van 18:00 tot 21:30 en de meeste tempels passen hun openingstijden hierop aan. Op deze website vind je de actuele data.

In december vindt in Arashiyama de Arashiyama Hanatoro plaats.

Bereikbaarheid Higashiyama

De wijk verken je het beste te voet. Een goed beginpunt is Yasaka Jinja, prima bereikbaar met het openbaar vervoer:

  • Buslijnen 100 en 206 komen vanaf Kyoto Station. Stap uit bij de halte Gion. De rit duurt ongeveer 15 minuten.
  • Karasuma-lijn van de Kyoto Metro loopt vanaf Kyoto Station in noordelijke richting. In Karasuma-Oike stap je over op de Tozai-lijn. De halte Higashiyama ligt net ten noorden van de belangrijkste bezienswaardigheden.